2019. április 13. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: új Ford Kuga ST

Már megszokhattuk, ha egy népszerű modell új szériája piacra kerül, szinte rögtön pletykák és vizuális elképzelések látnak napvilágot egy esetleges sportváltozatról. Ennek „áldozata lett az új, harmadik generációs Ford Kuga, amit a magyar X-Tomi alakított ST kiadássá.

Nagyon megy a városi divatterepjárók (kompakt SUV-k) piaca, amit az egyre korábban érkező modellfrissítések és modellváltások is igazolnak.

Alig mutatkozott be tíz éve a Ford Kuga első generációja, mégis már a harmadik szériát ünnepli a gyártó, amely szebb, kényelmesebb és gazdaságosabb, mint valaha. Az Amerikában Escape név alatt kapható crossoverből eddig nem létezett kifejezetten sportos változat, ám a riválisok hasonló kaliberű portékáinak vadulása miatt nem egyszer láttak napvilágot pletykák egy Kuga ST érkezéséről.

Egy ilyen elképzelést tár elénk X-Tomi, aki a legújabb oválmárkás crossovert vértezte fel ST optikával. A Volkswagen T-Roc R riválisának szánt sportkocsi megkapta az ST hűtőmaszkot, lökhárítókat, küszöböket és nagy felniket is, valamint egy fényes türkiz színárnyalatot.

Amennyiben tényleg megvalósul az elképzelés, a Kuga ST meghajtásáról a Focus ST-ben bemutatott új, 2.3 literes EcoBoost turbómotor gondoskodhatna. A Honda Civic Type R, Renault Megane RS és Volkswagen Golf GTI riválisában 280 lóerőt (206 kW) és 420 Nm csúcsnyomatékot teljesító négyhengeresen valószínűleg nem módosítana a Ford, de a meghajtás mind a két tengelyt érintené.

Egyelőre semmit se vehetünk biztosra, de örülnénk, ha a képen látható modellhez hasonló példány megjelenne az utakon valamikor a közeljövőben.