2019. április 13. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha nem indul a dízel a hidegben, elég tüzet rakni alá – videó

Az izzítás egy másik, kissé radikális módját választotta egy török fuvarozó, akinek Ford Transitja nem akart beindulni a fagyos hidegben. Ő azonban nem adta fel, egyszerűen tüzet rakott a kocsi alá, így előmelegítve a motort. Nem túl biztonságos módszer, de működött.

A nagy hideg mindig is az autók ellensége volt – legyen az belsőégésű motorral szerelt vagy elektromos. A dízeleknél még a gázolaj dermedésére is figyelni kell, így igencsak bosszantó tud lenni, amikor a hideg téli reggelen az izzítást követően sem akar beröffenni a motor.

Ezen tud segíteni az állófűtés beszerelése, de akinek ez sokba kerülne, akár tüzet is rakhat autója alá. Egy török fuvarozó ugyanis így indította be Ford Transit furgonját a nyílt utcán, fényes nappal. Az esetet le is videózták, így felkerült a YouTube-ra. A veszélyes mutatvány során hatalmas füst keletkezett és a műanyag lökhárító is majdnem lángra lobbant, végül azonban feléledt a dízelmotor, mindössze néhány kartondoboz segítségével. Az pedig külön szerencse, hogy a motortérben található olajos alkatrészek közül semmi sem kapott lángra.