2019. április 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Türkizben pompázó, 46 éves BMW 3.0 CS

Egy türkiz színű, 1973-as BMW 3.0 Coupé Sport került online árverésre. A cikk írásának időpontjában már 12,8 millió forintot ajánlottak érte, ám még négy nap van hátra a licit zárásáig. Az autó kiváló állapotban van, keveset futott és sok díjat zsebelt már be

Nem olcsó mulatság BWM tulajdonosnak lenni, de van az a modell, ami gondolkodás nélkül megér minden pénz a gyűjtőknek. Ilyen a ’70-es évek elején készült 3.0 CS is, melynek szép állapotú példányai tízmilliókat is megérnek.

Egy ilyen E9 Coupé Sport került most eladósorba az interneten a Bring a Trailer oldalán. Az 1973-as, türkiz színben pompázó klasszikus több díjat is bezsebelt már Brit Kolumbia állam autós rendezvényein (Kanadában). Fekete bőr belseje még mindig kiváló állapotnak örvend, a faberakás is szépen illeszkedik a műszerfal többi eleméhez. Elektromos ablakokkal, Alpina váltógombbal és 16 collos felnikkel, eredeti rádióval, de nagyobb teljesítményű, utángyártott hangszórókkal és aux kimenettel rendelkezik. A kézifék-rendszert 2009-ben újították fel teljesen.

A tulajdonos utólag ültetett rajta egy kicsit, valamint eltávolított néhány extra krómdíszítést – például a kerékívekről – továbbá kicserélte az eredeti reléket Bosch gyártmányúakra, hogy fényesebben világítsák az utat a lámpák. A hirdetés alapján 19 ezer mérföld, vagyis 30600 kilométer található órájában, bár esküt erre nem mer tenni a jelenlegi gazda.

Mint ismert, a 3.0 CS meghajtásáról a nevéből adódóan egy 3.0 literes, M30B30 kódnevű sorhatos benzinmotor gondoskodik 182 lóerős maximális teljesítménnyel, ami 46 évvel ezelőtt elég szép értéknek bizonyult.

Nehéz megmondani, hol áll meg a licit vége, de az talán segít tovább emelni az értéket, hogy az eredeti kézikönyv, szerszámok és egy ponyva is jár hozzá az eddig begyűjtött díjakkal együtt. És íme egy kis ízelítő videó, milyen lehet a fedélzeten tartózkodni használat közben: