2011. április 17. 14:58   |   Autoblog
címkék:  

Hamilton nevetett a végén

Lewis Hamilton megtörte a jeget és véget vetve Sebastian Vettel, illetve a Red Bull Racing sikersorozatának, megnyerte a szezon harmadik versenyének helyet adó Kínai Nagydíjat.

A McLaren brit versenyzője három kiállásos stratégiájának köszönhetően tudott felzárkózni a két kiállással futó Vettelre a verseny utolsó köreiben, és gumifölényének köszönhetően, különösebb probléma nélkül átvette a vezetést és behúzta a győzelmet.

Mark Webber fantasztikus versenyt futva, a harmadik helyen végzett, jóllehet a szombati csúnyán elrontott időmérő után csak a tizennyolcadik pozícióból várhatta a futam rajtját, ráadásul az első etapjában feltartották, így valamelyest borult a stratégiája.

Jenson Button a negyedik helyre hozta be a másik McLarent, akit a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg követett – egyébként mindketten vezették a versenyt egy bizonyos ponton, ugyanis kezdetben remekül taktikáztak.

A verseny izgalmas volt, a gumik ismét feldobták a versenyt, számos előzésnek lehettünk szemtanúi, így összességében elmondható, hogy a Pirelli gyorsan kopó abroncsai és az állítható hátsó szárny ismét kiválóan működött.

F1világ