2019. április 28. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

Még ütősebb lett a Nissan GT-R Nismo

A Nissan, mióta bemutatta a GT-R sportautót, minden évben fejleszt rajta egy kicsit. A Nismo csúcsmodell is tovább tökéletesedett a 2020-as modellévre. Harciasabb kinézetű lett és lefogyott, emellett még stabilabban fekszi az utat és jobban fékez.

A GT-R-ek legjobbikát, a Nismo modellt elsősorban az alkalmazott szénszálas műanyag alkatrészek mennyisége különbözteti meg a többi kiviteltől. Szénszálas kompozitból készültek a lökhárítók, az első sárvédők, a tető, a motorháztető, a küszöbspoilerek, a csomagtértető és a hátsó légterelő szárny is. Ezek a komponensek nemcsak a súlyt csökkentik, hanem az aerodinamikát is javítják. Az új Nismo modell mindent számításba véve 20 kilogrammal könnyebb, mint az elődje.

A GT-R Nismóra 20 colos, kovácsolt Rays alumíniun felniket csavaroztak, amelyek szintén könnyebbek, mint korábban. Új fejlesztésű Dunlop abroncsokat húztak rájuk, amelyek 11 százalékkal nagyobb felülettel tapadnak az aszfaltra.

A 3,8 literes, 24-szelepes V6-os ikerturbós motor maradt 600 lóerős és 652 Nm nyomatékú, a feltöltők kialakítása azonban olyan, mint a GT-R GT3 versenyautóban. A motor így még jobban reagál a gázadásra. A hatgangos duplakuplungos váltómű kifinomultabb lett, még sebesebben kapcsol. A fékrendszert is tovább fejlesztették, elöl immár 410, hátul 390 mm átmérőjű Brembo karbon kerámia tárcsák teljesítenek szolgálatot.