2019. április 30. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Új közösségi autómegosztó szolgáltatás indult Budapesten

Az április 29-ei debütálással a közép-kelet-európai régióban elsőként a magyar fővárosban lépett piacra a DriveNow autómegosztó szolgáltatás. Az első hét végére a több mint 200 autót tartalmazó flottában nyolc különböző BMW és MINI modell áll rendelkezésre. Az autók bérlésére perc-, óra-, vagy napidíj alapú csomagok is választhatóak.

P90346954_highRes_drivenow-has-started

A flottában BMW 1-es sorozat, 2-es Active Tourer, BMW X1 és X2 modellek találhatóak, illetve a MINI 3 és 5 ajtós modelljei, valamint MINI Cabrio is helyet kap. A BMW tisztán elektromos i3 modelljei fokozatosan válnak elérhetővé a felhasználók számára.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3-, 6-, 9 órás) csomagokkal bérelhetőek az autók. A bérleti díjak modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változnak, de az óránkénti csomagokkal az egy percre vetített költség akár 62 forintra is csökkenthető.

A szolgáltatás Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres területen érhető el a DriveNow applikáció segítségével. A felhasználók az autókkal elhagyhatják a szolgáltatási zónát, míg a bérlést a szolgáltatási területen belül tudják lezárni.

A szolgáltatásra 21. életévét betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkezők tudnak regisztrálni a DriveNow applikáción keresztül, vagy a drive-now.hu honlapon. Az ingyenes regisztrációs időszak lezárultával az első hónapban továbbra is kedvezményesen, egyszeri 4990 forintért lehet regisztrálni a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Az akció május 29-ig tart, utána egyszeri 9990 forint lesz a regisztrációs díj. Mindkét esetben 25 bónusz perc jár.