2019. május 04. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A németek megálljt parancsoltak a luxusautós száguldozóknak

Megelégelte a német rendőrség a szervezett csoportokban, országon átszáguldó sportkocsikat, és a héten lekapcsolt 107 autót, melyek a pénzes Eurorally rendezvényen vettek részt. Az ok illegális versenyzés, és bár a legtöbben nem kaptak bírságot, órákra leragadtak.

Épp zajlik a közel egyhetes Eurorally rendezvény, melynek lényege, hogy egy bizonyos regisztrációs díjért cserébe egész Európán átívelő autózásban és buliban lehet része a szerencséseknek, s bár ez nem egy verseny, a résztvevők általában többszáz lóerős autókkal nagyobb csoportokban haladnak, ami visszautasíthatatlanul vonzza a veszélyes vezetést.

 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Word has spread in the rally community that EuroRally had a very hard time in Germany today, with about 107 cars impounded (some cars successfully avoided police controls and made it to Poland ??!). German authorities claim it was for racing. I’m trying to get more information on it (and to see if there actually was racing), but many of us know that German authorities are not fans of many vehicles driving through in such quick succession. We’ll see how this turns out… #roadrallygram #eurorally #police #polizei #carporn #carswithoutlimits

Road Rallies WorldWide! (@roadrallygram) által megosztott bejegyzés,

Ennek vetett véget a német rendőrség a minap, amikor az A20-as autópályán, Lengyelország felé haladó, felmatricázott, méregdrága sportkocsikat kiterelte egy pihenőbe. Erre azok után került sor, hogy a rendőrség több bejelentést kapott autósoktól, akik csoportosan száguldozó járművekre panaszkodtak az autópályán, s habár ezek olyan szakaszokon történtek, ahol nincs korlátozás az utcai versenyzést szigorúan veszik a németek, így azonnal cselekedtek az ügyben. Végül 107 autót állítottak ki a forgalomból függetlenül attól, hogy épp hogyan közlekedtek, elég volt az Eurorally matricát meglátnia a szerveknek rajtuk – persze voltak, akik 250 km/órát meghaladó tempót is diktáltak, ami már nevezhető veszélyesnek a többi közlekedőre nézve.

 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Short video from the police control on the way to poland. We are still stuck! #polizei #police #higway #eurorally #eurorally2019 #rally #bmw #wtf

Magnus Winther (@wintherslife) által megosztott bejegyzés,

Az esemény épphogy május 1-én indult Oslóból, ám 3-án már a fenti információkat tette közzé a faz.net. A végállomás egyébként május 5-én Prágában van, ahol egy nagy show vet véget a közös fényűzésnek. Az Eurorally sokban hasonlít a Gumball rendezvénysorozatához azzal a különbséggel, hogy itt egy jókora összegért cserében, nem meghatározott útvonalakon, azonban meghatározott szállásokon töltik az éjszakáikat a résztvevők, ahol komoly bulik és egyéb programok várják őket. A szervezők ugyanakkor minden alkalommal hangsúlyozzák, hogy ők nem egy versenyt, csupán közös gurulást hoznak össze az érdeklődőknek. Persze az általában utcai versenyautókkal vitézkedő milliomosok mindig vetélkedőt csinálnak az efféle találkozókból, ez pedig sokszor közfelháborodást kelt.

 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Attention! All EURORALLY family: when you get your cars back please be mindful and drive safely!??? . . . #eurorally #eurorally2019 #drivesafe

Eurorally (@eurorally) által megosztott bejegyzés,

A német rendőrök ezzel az ellenőrzéssel szerették volna csillapítani a kedélyeket, amit azzal tetéztek, hogy óránként négyesével engedték tovább a fennakadt autókat, így megakadályozva a csoportos tovaszáguldást. Sokan persze Instagramon fejezték ki nemtetszésüket az akcióval kapcsolatban, de azt nekik is el kell ismerniük, nem a tulajok szivatása volt a lényeg, csupán a biztonságosabb közlekedés elérése.