2019. május 07. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy borzasztó ritka Toyota Supra keresi új gazdáját

Mindössze egyetlen tulajdonosa volt az alábbi, 1997-es Toyota Supra Twin Turbo sportautónak, amely százezer kilométerrel órájában is tökéletes állapotnak örvend. További extrái között található a manuális váltó és a levehető tető.

Ahogy öregszenek a korábbi generációs Toyota Suprák, úgy megy fel a szép állapotú példányok ára.

Az alábbi ráadásul nem csupán szép, hanem kifejezetten ritka, több szempontból is. Többek között egy levehető tetős, tizenötödik évfordulós (15th Anniversary Special Edition), Twin Turbo kiadással van dolgunk, melynek egyetlen tulajdonosa rakott bele 62 500 mérföldet (100 584 km) az eddigi 22 év alatt, mióta nála van.

A mély metálzöld (Deep Jewel Green Pearl) Supra minden eredeti tartozéka az eladó tulajdonában van, így az eredeti kezelési útmutató, pótkerék és szerszámkészlet is, amit az igazoltan makulátlan múltja egészít ki.

Az autó természetesen mindig garázsban parkolt, s csupán egyetlen balesetben volt része, amikor az autópályán valamiféle törmeléket találtak el vele, ekkor kellett javítani az első lökhárítót. Ezt leszámítva néhány karcolást ejtettek rajta az évek, ám nemrég újra fényezték, így jelenleg egyetlen hiba sem látható rajta. A polírozott 17 collos alufelnik tökéletesen illenek a zöld metál színhez, ahogy a gyári szárny is.

A tető levételét követően nyílik meg igazán a kabin, ahol vajbőr üléseket, digitális klímát, tempomatot, az eredeti rádiót és egy 15. évfordulós plakettet is találhatunk. Habár a vezető ülésére ráférne egy kis festés vagy felújítás, a gombok és az egyéb elemek kopásmentes állapotban vannak.

Kora ellenére ennek a Suprának nincs szégyenkezni valója teljesítményét illetően, ugyanis 3.0 literes sorhatos duplaturbós benzinmotorja 320 lóerő mellett 427 Nm leadására képes, amit egy hatfokozatú kézi váltó továbbít a hátsó kerekek felé egy önzáró differenciálművön keresztül.

Sajnos az efféle ritkaságoknak megvan az áruk is, így nem csoda, hogy a Supra a Bring A Trailer online aukciós oldalon az írás pillanatában már 60 ezer dolláron, azaz több mint 17,3 millió forinton állt, három nappal a licit zárása előtt.