2019. május 18. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kiáll a régi VW Bogár a Dodge Charger SRT Hellcat ellen – videó

A gyorsulási versenyeken gyakran lát az ember a kinézet ellenére megdöbbentő eredményeket, így az sem csoda, hogy az alábbi, klasszikus Volkswagen Beetle nem gyári motorjával állt a kifutóra a Dodge Charger legvadabb kiadása ellen.

Habár legyőzni nem tudta, egész szépen tartotta magát a 717 lóerős Dodge Charger SRT Hellcat ellen a klasszikus, rózsaszínre festett Volkswagen Bogárhátú.

A Dodge állítása szerint a Charger legdurvább kiadása 11 másodperc alatt képes letudni a negyedmérföldes (402m) távot, ám az alábbi példány nem egy gyári modell, így 10,7 szekundum alatt abszolválta a szakaszt (206 km/órával), amihez képest a Bogár „csak” 12,07 másodpercre volt képes 175 km/óra mellett. Ez elsőre nagy különbségnek tűnik, ám a 12 másodperc olyan érték, amire egy 421 lóerős gyári Ford Mustang 5.0 V8 képes tízsebességes automatával.

A léghűtéses VW kisebb tömegének köszönhetően egész szépen elrugaszkodik a rajtnál, ám 2.3 literes, karburátoros (körülbelül 180 lóerős) motorja kevésnek bizonyul a kompresszoros színizom ellen. A Bogár további mentségére szóljon, hogy már a ’80-as évekből is találtak róla felvételeket hasonló szerelésben, amikor szintén megmérettetéseken vettek vele részt, így pedig dicső karriert tudhat magáénak.