2019. május 24. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Pont az autós melletti fába csap a villám – videó

Talán a lottó főnyereményt is nagyobb esélyünk van hazavinni, minthogy egy olyan úton haladjunk, amely mellett álló fába villám csap, aminek következtében ráadásul ránk esik a növényzet. Egy amerikai autós azonban menet közben járt pórul.

Van, aki szimplán esőben is utál vezetni, mások csak az esti esőt, míg szinte mindenki a viharban való tájékozódást nem szívleli. Így vagy úgy, de a közlekedés nem állhat meg. Az viszont szinte hihetetlen, hogy Amerikában annak az esélye, hogy egy villámcsapás áldozataivá válunk – bármilyen közvetlen vagy közvetett helyzetet ideértve – 1 a 700 ezerhez.

Ebbe az alábbi incidens is beletartozik, amit az Oregon államban található Eugene városának River Road útján, múlt szombaton rögzített egy autós fedélzeti kamerája, amikor esős-viharos körülmények között haladni próbált célja felé, a kocsiban ülő menyasszonyával, majd becsapott a mellettük álló fába egy villám.

A többit már a felvételen is láthatjuk, a lényeg azonban, hogy senkinek sem esett baja. Még szerencse, hogy nem egy motoron ült vagy egy vászontetős kabrióval járt arra. Alapvetően persze eleve biztonságosabbnak számít egy autóban ülve várni a vihar tovább haladását, mint gyalogosként bemenekülni bármi alá, de az ördög nem alszik…