2019. június 04. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen a Nürburgring királya – videó

A Volkswagen újabb elképesztő rekordot futott elektromos hajtású szuperautójával, az ID.R-rel. Pikes Peak és Goodwood után a legendás Nürburgring-Nordschleifén is történelmet írt, 6:05.336-os köridővel beállította a villanyhajtású járművek abszolút rekordját.

A 680 lóerős, két elektromotorral hajtott ID.R-t ismét Romain Dumas vezette, aki 6 perc 5 másodperces körével 40,5 másodpercet vert rá a korábbi csúcstartóra, a kínai gyártmányú NIO EP9-re. A 204,96 km/órás átlagsebesség jól mutatja, hogy milyen ütőképes a Volkswagen elektromos szuperautója.

A Volkswagen Motorsport mindössze 12 hónap alatt három pályarekordot is felállított az ID.R-rel, a volánnál minden alkalommal Romain Dumas ült. Az első diadalra a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen kerül sor, ahol Dumas az ID.R-rel 7:57.148-as időt autózott, szétzúzva minden addigi rekordot. Három héttel később a Goodwoodi Sebességfesztiválon az ID.R 43.86 másodperces idejével a leggyorsabb elektromos autó lett. Most pedig a Zöld Poklot is bevette a márka egy olyan időeredménnyel, amelyet még nagyon sokáig nem tudnak majd felülmúlni.