2019. június 21. 15:32   |   Autoblog
címkék:  

Hiába bírálták, nagyon bejött a Tesla Musknak

Sokan nevettek a Tesla gyártási gondjain – de az amerikai villanyautó már nem valamifajta különc, hanem az első helyen áll a hazai gyártmányú kocsik eladásaiban.

A Tesla korszerűbb, mint bármely más autó az amerikai piacon. Többet ad el ott, mint a Porsche, a Mercedes-Benz vagy a BMW. Veersenyképes árban is, ugyanakkor biztonságosabb. Sokan nem vették figyelembe, mekkora feladat volt a nulláról felépíteni a gyártást úgy, hogy most negyedévenként 80.000 kocsit gyártanak. Kevesen értették meg a vállalkozás stratégiáját, azt, hogy kész nagy kockázatokat vállalni, ha azzal világraszóló változásokat indít el. Musk azzal, hogy a környezetet kímélő autót gyárt, sok ember nyert meg, akik még arra is készek, hogy segítsenek az autók elosztásában, mert magukénak érzik az ügyet.5004ba8e-tesla-roadster-3

A Tesla megmutatta: ki lehet tartani hosszú távú stratégia mellett akkor is, ha ostobaságokat beszélnek a vállalkozásról olyanok, akik nem is értik, mi és miért történik. A bírálók hibáztattak a céget azért, hogy nem Kínába telepítette a gyártást. Gyártósorai azonban így is profitot termelnek, a Model 3 esetében 20 százalékot, ami kategóriájában az átlag felett van. Most azután, a világ-kereslet függvényében mérlegelik, hogy a gyártást részben Kínába telepítsék. Lényegében mindenki tévedett a Tesla megítélésében, mind a finanszírozás kérdésében, mind a műszaki problémák tekintetében. Minden jel arra mutat, hogy a vállalat nyereséges marad és az akkumulátorok árának csökkenésével még gyorsabban tud majd fejlődni.

(Forrás: Medium)