2019. július 05. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Bond marad a bevált Aston Martinnál

A James Bond-filmek rajongóit valószínűleg az is nagyon érdekli, hősük milyen szuperautón száguld majd a következő filmben. Természetesen ezúttal is Aston Martinban, de lesz másfajta kocsi is.

Jövőre kerül a mozikba a következő Bond-mozi, amelyben Őfelsége titkos ügynökét az Aston Martin Valhalla nevű csúcsmodelljének kormánya mögött látjuk majd. De a nagy hírű brit cég más kocsijai is előkerülnek a történetben. Nevezetesen azok, amelyek képünkön láthatók: a brit trónörökös, Károly herceg egy DB5, Daniel Craig, a soros Bond-hős a V8 egy példánya előtt áll. Mindkét autó egyébként régi ismerős: a DB5 az 1964-es Goldfingerben szerepelt először, az Aston Martin V8 MK a nyolcvanas években készült filmekben.

Károly herceg és Daniel Craig

Károly herceg és Daniel Craig

Az új Bond-történet egy részét Jamaikában forgatják. Ott a hős egy régebbi Land Roveren, a 88/ III-on üldözi majd az ellenséget. A gyártók akkor is hűek maradnak a brit márkákhoz, amikor Craig kétkerekűre pattan: akkor egy Scomadi TL 125-ös viszi az éjszakába. A motorrollert 1985-en dolgozták ki Nagy-Britanniában, de Thaiföldön gyártják.Scomadi-TL125-Orange

A főszereplő Valhalla egyébként az Aston Martin Valkyrie nevű, 1176 lóerős V12-es hibridjének „kisöccse.” A „kicsi” persze nem igazán találó: a Valhalla feltöltéses, hathengeres motorjához elektromotor társul az első tengelyen, a kocsit 1000 LE feszíti. (Forrás: Auto, motor, sport)