2019. július 08. 11:05   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: Alfa Romeók versenyszerelésben

A hétvégén a Goodwoodi Sebességfesztiválon debütált az Alfa Romeo Giulia és Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Racing limitált kiadása, amelyek a márka Formula 1-be való visszatérésének állítanak emléket. A két különleges modell a jelenkor legerősebb Alfa Romeo autói.

A két exkluzív kiadás motorterében a Ferrari-eredetű 2,9 literes V6-os biturbó motor tuningolt változatát találjuk, amely a finomhangolásnak és a titánium Akrapovic kipufogórendszernek köszönhetően 10-zel többet, 520 lóerőt mozgósít, amihez 600 Nm nyomaték társul. A menetteljesítmények mindkét modell esetében változatlanok, a hátsókerék-hajtású Giulia 3,9 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 307 km/órát, míg az összkerekes Stelvio 3,8 szekundum alatt abszolválja a százas sprintet és eléri a 283 km/órás sebességet.

A két Alfa Romeo Racing modell azonban nemcsak a felpaprikázott motor miatt különleges. A Sauber egyedi aerodinamikai készlettel látta el őket, ami szélesebb küszöböket, első splittert, oldalsó terelőlapokat és hangsúlyosabb hátsó szárnyat foglal magában. Mindehhez adódik az egyedi, kéttónusú Trofeo fehér – Competizione piros festés, amely az Alfa Romeo F1-es versenyautók egyenruhájához hasonlít. Emellett versenyhangulatot teremtenek a nyers karbon tető (a Giulia esetében), a sötét színű felnik (19, illetve 20 colos), a karbon-kerámia fékek piros féknyergekkel, továbbá a karbon diffúzor és tükörházak.

Az utastérben karbonvázas Sparco versenyülések, piros biztonsági övek, szénszál betétes váltókar és bőr/Alcantara sportkormány fogadják a beülőket. A különleges kiadásról Alfa Romeo Racing jelvény tájékoztat.

Az Alfa Romeo Racing modellek már megrendelhetők, az alapáruk az Egyesült Királyságban 89 500, illetve 96 500 font.