2019. július 08. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen villanyszörnye gyorsabb egy Forma 1-es autónál – videó

A Volkswagen ID.R villanyhajtású versenyautója sorra dönti meg a pályarekordokat szerte a világon. A Nürburgring Nordschleife és a Pikes Peak után most a Goodwoodi hegyi felfutón volt a sor, ahol a 20 évvel ezelőtt beállított rekordot sikerült felülmúlni.

New challenge for the Volkswagen ID.R at Goodwood Festival of Speed.

Az immár teljes joggal villanyszörnynek nevezhető Volkswagen ID.R nem ismer akadályt, egymás után zúzza szét a megdönthetetlennek tartott pályarekordokat a világ leghíresebb versenypályáin. Az elképesztő sikersorozat a tavaly júniusi Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutón produkált 7 perc 57 másodperces új abszolút csúccsal indult, majd folytatódott a Nürburgring Nordschleifén egy szédületes 6 perc 5 másodperces körrel, ami több mint 40 másodperccel volt jobb a korábbi csúcstartóénál.

Az idei Goodwoodi Sebességfesztiválon a Volkswagen az ID.R-rel már az első napon megdöntötte Nick Heidfeld 20 évvel ezelőtt egy McLaren MP4/13 F1-es versenyautóval felállított 41:60-as pályacsúcsát. A volánnál ezúttal is a kétszeres Le Mans-i 24 órás verseny győztes, Romain Dumas ült, aki 163 km/órás átlagsebességgel söpört végig az 1,8 kilométer hosszú hegyi felfutónak kategorizált szűk és kanyargós pályán. 41,18 másodpercet ment, amely azonban – mint kiderült –csak egy napig számított új rekordnak: Dumasnak ugyanis másnap sikerült 40 másodperc alá leszorítani az idejét. Hihetetlen.