2019. július 19. 15:10   |   Autoblog
címkék:  

Még jobb lett a Toyota Prius Plug-in Hybrid

Megújult a Toyota Prius Plug-in Hybrid. A népszerű hálózatról tölthet hibrid immár 55 kilométert képes tisztán elektromos üzemben megtenni és a korábbi négy helyett immár öt ember utazhat benne. A felfrissült vonalvezetést az új metálfekete külső fényezés és 17 colos könnyűfém keréktárcsák teszik még markánsabbá.

A Plug-in modellváltozat valójában két autó egyben: egy kifinomult full hibrid hajtású jármű ultra-alacsony üzemanyag-fogyasztással és CO₂-kibocsátással, emellett pedig egy teljes értékű, tisztán elektromos hajtású autó akár 55 kilométeres EV-hatótávolsággal és 135 km/órás EV-végsebességgel. A Prius Plug-in alacsony emissziója és különleges menettulajdonságai olyan élvonalbeli technológiáknak köszönhetők, amelyek még a Toyota modellkínálatában is egyedinek számítanak.

A Prius Plug-in hőszivattyús fűtőrendszere például az autó körüli levegő hőjét is hasznosítja, így sokkal hatékonyabban működik, mint a hagyományos megoldások, amelyek a motorból nyerik a fűtéshez szükséges energiát – nem is beszélve az EV-modellek elektromos fűtéséről. Emellett a feltöltés ideje alatt az akkumulátort melegítő rendszer hatékony üzemi hőmérsékletre fűti fel a cellákat, így biztosítva, hogy az akkumulátor teljesítménye és hatékonysága mindvégig megfelelő maradjon, vagyis a hideg időjárás is csak minimálisan csökkenti a Prius Plug-in elektromos hatótávolságát. Végezetül pedig ott van még a tetőn elhelyezett nagyméretű napelem, amely elektromos áramot termelve tölti a hibrid rendszer akkumulátorát; ez a megoldás mindmáig egyedinek számít a szegmensben.

Az időjárástól függően ez a napelemes rásegítés akár napi 5 kilométerrel is növelheti az EV-hatótávolságot, ami megfelel évi 1000 kilométernyi tisztán elektromos autózásnak. 2016 szeptemberi bemutatása óta több mint 1700 darab napelemmel felszerelt Prius Plug-in Hybrid talált gazdára.

Az új Prius Plug-in Hybrid most sokkal magasabb használati értéket kínál, hiszen a megújult modellben öt ülés található; a Toyota mérnökei a korábbi kétszemélyes hátsó üléspadot egy harmadik, középső üléssel is kiegészítették, ám ügyeltek arra, hogy az utasok továbbra is elférjenek. A szállítható személyek számának növelése mellett az új Prius Plug-in Hybrid megjelenése is változott.

Az utastér fekete kárpitozását fehér betétek dobják fel, és egy új szövetkárpit is megjelenik a kínálatban, még jobb minőségérzettel töltve meg a kabint. Az utastér felfrissítése mellett az autó látványa is megújult. Az új Prius Plug-in Hybrid immár egy új, Galaxis fekete metálfényezéssel is kapható, és a vásárlók opcióként megrendelhetik az új 17 colos könnyűfém keréktárcsákat is.