2019. július 23. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az elektromos, retró Renault strandautó

A Renault 1968-ban mutatta be a 4-es modell ajtók és tető nélküli verzióját, a Plein Airt, amely most ismét megihlette a tervezőket. A Renault első fronthajtású családi autóját ünneplő 4L International fesztivál 10. évfordulójára a gyártó megépítette a Plein Air modern interpretációját, az e-Plein Airt. Az aranyos, karakteres koncepcióautóban a Twizy elektromos hajtásláncát találjuk.

A rendkívül jópofa e-Plein Air megszólalásig hasonlít az eredeti strandautóra, a kör alakú fényszórók, a krómozott lökhárítók és dísztárcsák mind stimmelnek. A fehérre fényezett hűtőmaszk ellenben teljesen zárt, amely az elektromos hajtásra utal. S míg az eredeti autó fekete kárpitot és két üléssort vonultat fel, addig az újban csak két kék-fehér szék található, mögöttük stílusosan piknikkosarat helyeztek el.

A hajtáslánc a Twizytől érkezett, a 17 lovas villanymotort egy 6,1 kWh-s akkumulátor látja el energiával. Tudjuk, hogy a 474 kilogrammos Twizyt a villanymotor 80 km/órás sebességig képes gyorsítani és 100 km-es hatótávot biztosít, az e-Plein Air ide vonatkozó adatait azonban a Renault nem közölte.