2019. július 25. 08:30   |   DG
címkék:  

A nap képe: az egymilliót ünneplő Volkswagen Touareg

A Volkswagen Touareg gyártási darabszáma elérte a bűvös 1 milliót, amely alkalomból a gyártó különleges extrákkal ellátott limitált szériás modellt dob piacra belőle. A Touareg ONE Million modell exkluzív külső és belső kialakításával gyűjtői darabnak is beillik.

A Volkswagen Touareg 2002-ben csatlakozott a modellpalettához. A vásárlók hamar megkedvelték, az első és a 2010-ben bevezetett második generációból együttesen majdnem 1 millió fogyott, a harmadik generációnak pedig a napokban sikerült átlépnie ezt a mennyiséget.

A ONE Million modell ennek a mérföldkőnek állít emléket. Különösen kifinomult, exkluzív extrákkal teletömött modell, egyedi jellegzetességekkel. Például egyedi külső színárnyalatot kevertek ki hozzá, melynek neve Sechura bézs, s a könnyűfém felnik sem találhatók meg a normál palettán. Magas fényű, 20 colos Bogota vagy ezüstszínű, 21 colos Suzuka típusok állnak rendelkezésre.

Mindemellett a különleges Touareg sötétített hátsó lámpákat, ONE Million feliratú, magas minőségű küszöbléceket és egyedi, B-oszlopra helyezett One Million jelvényt vonultat fel. A kerékjárati betéteket, a diffúzort és a hűtőmaszkot fényes feketére festették, az R-Line Black Style külső stíluscsomag részeként pedig a külső tükörházak Reflection ezüst dukkót kaptak.

Az utastér is tele van stílusos megoldásokkal. Az üléseket exkluzív Puglia bőrrel kárpitozták, mintázatuk egyedi, s a felső részükön, illetve az ajtópaneleken barna gyémántmintás varrás figyelhető meg. Ezen kívül barna szegélyvarrást alkalmaztak a műszerfalon, a kormánykeréken és a váltókaron is. Még a jármű kulcsát is Puglia bőrrel húzták be.

A Volkswagen Touareg ONE Million alapára 80 880 euró (V6 TDI 286 LE).