2019. július 30. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Itt az Audi legkisebb crossovere

Az Audi lerántotta a leplet az A1 önálló stílusú, emelt változatáról, amelyet citycarvernek nevezett el. Az A1 alapra épített kis városi crossover elsősorban a fiataloknak imponálhat, akik sportos megjelenésű, fejlett digitális technikával rendelkező és a messzemenőkig testre szabható modern járművet keresnek.

A 4,04 méter hosszú Audi A1 citycarver ugyanazt a feltűnő, sportos dizájnt kapta, mint az alapjául szolgáló A1 Sportback, de 4 centiméterrel nagyobb a szabadmagassága, így könnyebb be- és kiszállást és jobb kilátást kínál. A felfüggesztés ebből 35 mm-t tesz ki, míg a nagyobb, minimum 16 colos kerekek a maradék 5 mm-t adják.

Az A1 citycarver különleges, nyolcszögletű singleframe hűtőrácsot kapott, amely az Audi Q modellekéhez hasonlít. Az erősen formázott méhsejtmintás szerkezetet matt feketére festették. Fölötte két nyílást alakítottak ki, amelyek az A1 citycarver egyéni jellemzői. A lökhárító alsó toldatot is kapott, ezüstszínű középső elemmel, amire a hátsó lökhárító is rímel. Az egyedileg tervezett kerékjárati ívek és küszöbök opcióként feketében pompázhatnak (alapban szürke/acélszürke színűek). Kilencféle külső fényezés érhető el az autóhoz, a tető színe pedig metál fekete vagy szürke lehet.

A műszerfal egyedi tervezésű; a digitális műszerfal egységet alkot a szellőzőkkel, a középső érintőképernyőt pedig teljesen a műszerpultba integrálták. A szellőzők, a középkonzol és az ajtópanelek mentazöld, réz, narancs vagy ezüstszürke betétekkel dobhatók fel. Az alapellátmány mellett létezik advanced, design selection és S line felszereltség. Az utóbbinál a vevők választhatnak szövet/szintetikus bőr vagy Alcantara/szintetikus bőr üléskárpitot.

Az A1 citycarver az A1 Sportbackhez hasonló méretű utasteret kínál, 335 literes csomagtérrel. Az alap- és az extrafelszereltségeik palettája is megegyeznek. A citycarverhez azonban jár egy S line tetőspoiler és az autó nagyobb átmérőjű (16-18 col) kerekeken gördül. Az asszisztens rendszerek kínálatában megtalálható az adaptív tempomat, a parkolóasszisztens, az Audi pre sense rendszer (gyalogos és kerékpáros felismerés), továbbá a sávelhagyásra figyelmeztetés.

A teljesen digitális fő műszeregység alapáras, míg az Audi virtual cockpitért és az MMI navigation plus rendszerért fizetni kell. A csúcs multimédiás rendszer 25 centi képátlójú kijelzőt kap, Wi-Fi hotspotot kínál és hanggal is vezérelhető. Az A1 citycarver mindemellett Dynamic csomaggal is kiegészíthető, amely piros féknyergeket, drive select menetmódválasztó rendszert, hanggenerátort és állítható lengéscsillapítókkal ellátott felfüggesztést foglal magában.