2019. augusztus 12. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

Sportgúnyát húzott a legnagyobb Lexus terepjáró

A Lexus LX a fényűzés terén éppúgy a műfaj élvonalába tartozik, mint terepalkalmasság szempontjából. Mostantól pedig azok számára is kedves lehet, akik a sportos hangulatú autókat kedvelik.

A Lexus legnagyobb szabadidőjárműve, az LX 1996-os piacra lépése óta számít etalonnak a luxusterepjárók mezőnyében. Robusztus mechanikus összkerékhajtása, zárható differenciálművei, elektronikus segédrendszerei, 546 Nm-es szívómotorja és 3,5 tonnás vontatóképessége kiemelkedő terepképességekkel ruházza fel.

Egy dolog nem igazán volt az LX 570: sportos. Hiába a 383 lóerős, 5,7 literes benzinmotor vagy a 220 km/h végsebesség, stílusában mindig is a klasszikus eleganciát részesítette előnyben a modell.

Ezen változtat most a Lexus észak-amerikai képviselete: átfogó sportcsomagot ajánlanak az LX három üléssoros kiviteleihez. Kívülről egyedi sportos hűtőmaszk és orrkialakítás, a hátsó lökhárítóban kialakított diffúzor, valamint krómdíszítésű, fényezett külső visszapillantó tükrök adják meg az alaphangot.

A belső térben félanilines bőrülések várják az utasokat fekete, bordó vagy fehér színben, a tetőkárpitozás magától értetődően fekete. Eredeti küldetéséről természetesen most sem feledkezett meg az LX, ezért a Sport csomag magában foglalja a Luxus csomagot is. Klimatizált első és hátsó ülések, négyzónás légkondicionáló, valamint az ajtókban elhelyezett talajmegvilágító lámpák biztosítanak tökéletesen személyre szabható környezetet minden utas számára.

A kerekek 21 colos, tízküllős darabok, a zenei élményről a felsőkategóriás Mark Levinson surround audiorendszer gondoskodik 19 hangszóróval. A kormány fa karimája fűthető, a vezetőt head-up kijelző tájékoztatja, a mobiltelefonokat pedig vezeték nélküli töltő várja. A biztonsági csomag is teljes körű.

Habár a Lexus LX-et az Egyesült Államokon kívül a világ számos piacán forgalmazzák, a Közel-Kelettől kezdve Oroszországon át Ausztráliáig, a Sport csomag egyelőre csak az észak-amerikai és később talán a közel-keleti vevők számára lesz elérhető; a csomag felára nem egészen 8000 dollár (2,3 millió forint).