2019. augusztus 14. 16:00   |   Autoblog
címkék:  

Zöldben is remekül mutat a Lexus LC

A Lexus nagy sikert arató sportkupéja, az LC újabb limitált szériás kiadással jelentkezik. Az egyedi khaki árnyalatú fényezéshez kéttónusú, különleges cserzett bőr/fekete borostyán színpárosítást kínáló utastér, anilinbőr ülések, és Alcantara ajtóbetétek társulnak.

A bemutatása óta eltelt három évben a Lexus LC igazi stílusikonná vált, most pedig egy kicsivel még tovább lép: a márka elkészítette a még kifinomultabb LC Limited Edition változatot. A különleges karosszériaszíneket felvonultató, korlátozott darabszámú kivitel még érettebb formába öltözteti a különleges kupét, miközben az LC műszaki tartalma és kvalitásai változatlanok maradnak.

A külső legfeltűnőbb újdonsága a kizárólag a Limited Edition változathoz kínált Terrán Khaki fényezés: ez a visszafogott, ugyanakkor feltűnő és különleges zöldes árnyalat minden nézőpontból kiemeli az LC vonalait. Az autó látványos megjelenését kétszínű, 21 colos keréktárcsák teszik teljessé.

Az utastér is hasonlóan mutatós, mivel a kétszínű burkolatok nemcsak a formákat hangsúlyozzák ki hatásosan, hanem a felületek és a részletek kidolgozási minőségét is kiemelik. A tíz irányban elektromosan állítható üléseket puha és finom tapintású anilinbőr borítja: ez a Lexusnál elérhető legmagasabb minőség. Az egyedi, cserzett bőrszínű belső árnyalat szintén kizárólag a Limited Edition sajátja, és remekül illik hozzá a sötétebb Alcantara az ajtókárpitokon.

Az ülések kontrasztjaként a kormány, a középkonzol, az ajtók és a műszerfal burkolata fényes fekete bőrből készül, a fekete elemek különösen pontos és látványos barna varrása pedig finom harmóniát teremt az eltérő, de egymást remekül kiegészítő színek között. A Lexus LC Limited Edition küszöbburkolatai is egyediek: lézermetszésű formaelemeik a féklámpák vonalaira rímelnek.

A Limited Edition kivitel hajtáslánca már ismerős: az LC 500 változatot egy 5,0 literes V8-as benzinmotor hajtja, sebességváltója tízfokozatú automata, az öntöltő hibrid változatot (LC 500h) pedig a piac egyetlen Multi Stage Hybrid rendszere mozgatja, 3,5 literes V6-os benzinessel és elektromotorral.

A vásárlók a különleges Terrán Khaki árnyalat mellett az európai piacokon még idén októberben megjelenő Limited Edition Grafitfekete és Sonic Titánium fényezéssel is megrendelhetik autójukat. A 2020-as Lexus LC 500 Limited Edition modellváltozat 2019 októberében jelenik meg az európai márkakereskedésekben