2019. augusztus 16. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a szuperdögös Acura szedán

Az Acura az autó- és motorsport rajongók egyik legnagyobb éves találkozóján, a Monterey Autós Héten rántotta le a leplet a Type S tanulmányról, amely azt jelzi, hogy az észak-amerikai piacra egy évtizedes távollét után visszatérnek a Type S megjelölésű sportmodellek. A Type S Concept konkrétan a második generációs Acura TLX Type S előfutára. Kár, hogy nem jön Európába.

Az Acura Type S Concept erőteljes és kifejező formájú négyajtós, kupés hátú szedán, széles nyomtávokkal, izmos sárvédőkkel és hosszú, nyújtott motorháztetővel. Fényszórói négyes tagolású LED-es egységek, az egyedi mintájú “Chicane” nappali világítást és a hátsó lámpákat az Acura ARX-05 Daytona Prototype versenyautó ihlette.

A komplett frontrész pedig az NSX formavilágának továbbfejlesztése, és elképesztően jól néz ki. A sziluett mozgalmas, a magas fart karbon spoiler díszíti. A látványhoz a nagyméretű diffúzor és a dupla krómozott kipufogóvégek is hozzátesznek. A kerekek 21 colosak és 285 mm széles gumikat hordanak.

Az Acura a következő két évben két darab Type S sportmodellel jelentkezik majd az észak-amerikai piacon, az első az újgenerációs TLX Type S lesz.