2019. augusztus 16. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Egyre népszerűbbek az interaktív játékok, nem véletlenül

A legtöbb játékboltban ma már megtalálhatóak az interaktív játékok, ami nem véletlen, hiszen a mai világban ez már szinte követelmény. Így van ez a Szoti játékbolt, ajándék áruházban is, ahol érdekes, a gyermekek számára igazán izgalmas és kihívásokkal teli játékok kaphatóak.

Játékajándékáruház_19Aug_LM2

A mai világ rohan, a gyerekek egyre okosabbak

Az, ami számunkra újdonság, abba gyermekeink már beleszületnek. Az interaktivitás és a technológia varázsa könnyen magával ragadja az embert. Egyszerre tanít és szórakoztat, fejleszti képességeinket, új képességeket alakít ki, melyek a modern világunkban nélkülözhetetlenek. De nem csak nélkülözhetetlenek, hanem egyszerűen kikerülhetetlenek is.

Manapság azok sem igazán tudják kikerülni ezeket a játékokat, akik szeretnék a régi értékrendek szerint nevelni gyermekeiket, hiszen ez csakis addig megoldható, míg a gyerkőc ki nem kerül a nagybetűs életbe. És ez már akkor is megtörténik, ha a lurkó bölcsődébe kerül. Onnan pedig nincs megállás, látja a többi gyereknél, és teljesen normális reakció, hogy ő sem akar lemaradni a többiek mögött. Keressük a hasznos oldalát, és ne időkitöltés legyen, akkor mindenképp pozitív fejlesztő lesz a hatása ezeknek a játékoknak.

Minden korosztály számára készülnek interaktív játékok.

Már a legkisebbeknek és készülnek interaktív játékok, melyek segítségével a kicsik megtanulhatják az alap színeket, formákat, számokat, állatokat és sok más egyebet. Általában a nekik készült játékok még puha plüss figurák, a kutyus mancsán, talpán, hasán található gombokkal vagy egyéb eszközökkel.

Az idősebbek számára komplexebb matematikai játékok állnak rendelkezésre, bizonyos országokban ezeket már a tanrendbe is bevezették. Vannak olyan játékok, melyek esetleg tablethez szinkronizálhatóak, és a kettő együtt közösen funkcionál. Ezzel a technikai tudásuk már alapvetően gyarapszik a gyerekeknek.

Az oktatásban is hatékonyan a segítségünkre lehetnek ezek a játékok

Ahogy írtam ezeket a kreatív, interaktív oktatójátékokat már a modern oktatás is felhasználja. Bár itt a játék alatt leginkább a különféle interaktív oktató szoftverek tekinthetjük, melyeket bonyolultságuktól függően akár még a középiskolákban is használhatják a diákok, a legkülönbözőbb tantárgyaknál. Ezek növelik a diákok kreativitását, és könnyebbé teszik a tanítást, javítják az eredményeket. Ezek nem feltétlenül csak a diákok számára elérhetőek.

Számos olyan kreatív játék létezik, melyek a felnőttek számára készülnek. Sőt a legújabb kutatások szerint a legidősebb korosztály számára ezek a játékok csökkentik az Alzheimer-kór és az időskori demencia kialakulásának veszélyeit is.

Játékosan fejlesztenek, mégis komoly tudást adnak

Ezek a “játékok” ugyan a játék nevet kapták, mégis komoly tudást képesek a gyerekeknek átadni. Ne becsüljük alá őket.