2019. szeptember 07. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Aston Martin Vanquish csúcsformában

Ian Callum, a legendás skót autótervező saját márkát alapított, első produktuma pedig az Aston Martin Vanquish 25 by Callum. Callum leghíresebb munkája az Aston Martin DB7 volt, majd jött a Vanquish, amely a mai napig sokak kedvenc Aston Martinja. Callum visszanyúlt az autóhoz és egy modern grand tourert faragott belőle, amiből csupán 25 darabot fognak készíteni.

Az Aston Martin Vanquish 25 by Callum 18 hónapos fejlesztőmunka után nyerte el végleges formáját. A kocsi megtartotta az eredeti autó ikonikus sziluettjét, ugyanakkor több mint 100, a formavilágot és a teljesítményt érintő változtatást hajtottak végre rajta. A csapat megalkotta a legjobb Vanquisht, ami valaha létezett, azt az autót, ami a típus abszolút csúcsát képviseli.

Az egyedi karosszériával bíró, rendkívül dögös Vanquish belső tere káprázatosan szép; a tervezőzseni az elmúlt 12 hónapban a skót Bridge of Weir Leather Company-vel közösen munkálkodott a belső tér kialakításán. A kocsi külső fényezéséhez illeszkedő finom, sötétkék fél-anilin bőrt használtak, egyedi mintázatú tartán szövettel, amely a későbbiekben a Callum kreációk védjegyeként jelenik majd meg.

A fantasztikus Aston Martin Vanquish 25 by Callum vételárát sajnos nem közölték.