2019. október 02. 11:15   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a tizedik évfordulós Porsche Panamera

A Porsche különkiadással ünnepli a Panamera modell tizedik születésnapját. A Panamera 10 Years Edition rendkívül gazdag felszereltséggel és exkluzív kiegészítőkkel érkezik, s benzines turbómotorral vagy hibrid hajtáslánccal rendelhető meg.

A Panamera 10 Years Edition modellek kívülről azonnal felismerhetők a selyemfényű, fehérarany árnyalatú, 21 colos Panamera Sport Design kerékgarnitúráról, továbbá az első ajtókon látható, szintén fehérarany színű „Panamera10” logóról. A tizedik évfordulós logó az utastérben is feltűnik, a küszöbléceken és az utasoldali díszítőbetéten. A fekete bőrbe kötött utastérben mindenhol fehérarany színű szegélyvarrást alkalmaztak.

A Panamera különkiadás rengeteg kényelmi és biztonsági extrafelszerelést kapott, többek között alapáron járnak az adaptív LED matrix fényszórók, a sávváltást segítő és sávtartó rendszer, a táblafelismerő funkció, a parkolóasszisztens és tolatókamera. De a panoráma napfénytető, a sötétített üvegezés, a 14-irányban állítható komfortülések, a szervós ajtózárás, továbbá a Bose audiorendszer is az alapfelszereltség része. A háromkamrás légrugózás, az adaptív csillapítás, valamint a sebességfüggő adaptív kormányzás szintén alapáras tételek. A hibrid modell ezenkívül a sztenderd 3,6-os helyett 7,2 kW-os töltővel szerelve kerül az ügyfelekhez.

A Panamera 4 10 Years Edition Panamera 4 és Panamera 4 E-Hybrid verzióban lép piacra Németországban. Az előbbi, 2,9 literes, 330 lóerős biturbó V6-os motorral szerelt változat máris megrendelhető, alapára 114 532 euró. A Sport Turismo kombi változatért 116 912 eurót kérnek. A 462 lóerős Panamera 4 E-Hybrid évfordulós kiadásához 127 860 eurótól lehet hozzájutni. A Sport Turismo kivitel ebből 130 121 eurót kóstál.