2019. október 04. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

Egy új Abarth, gyűjtőknek

Milánóban, az Abarth Napokon ma leleplezték a márka 70. évfordulójára készített, különleges Abarth 695 70° Anniversario modellt, amely a márkaalapító Carlo Abarth zsenialitása előtt tiszteleg. Ő volt például az első, aki felismerte, milyen lehetőségek rejlenek a szériaautók tuningjában és műszaki fejlesztésében. Az Abarth 695 70° Anniversarioból összesen 1949 darabot fognak gyártani.

Az új Abarth 695 70° Anniversario egyedi jellemzője a “Spoiler ad Assetto Variabile” hátsó légterelő szárny, amelyet az FCA Orbassanóban található szélcsatornájában fejlesztettek és tökéletesítettek annak érdekében, hogy javítsa a jármű aerodinamikai tulajdonságait. A szárny fokozza a stabilitást nagy sebességnél és tempós, kanyargós útszakaszokon, egyszóval növeli a teljesítményt.

A gyűjtőknek és rajongóknak szánt Abarth 695 70° Anniversario hátsó légterelője közvetlen utalás az autósportokra és a skorpiós márka legendás versenytörténelmére. A légterelő manuálisan állítható, így a pilóta mindig kiválaszthatja az adott versenypályához vagy útszakaszhoz leginkább megfelelő állásszöget. A szárny 12-féle pozícióban rögzíthető, 0-tól 60 fokos szögben. A maximális, 60 fokos meredekségnél a spoiler 42 kilogrammal növeli a leszorítóerőt 200 km/órás tempó mellett.

Az Abarth 695 70° Anniversario külsején más ikonikus stílusjegyek is felfedezhetők, mint például az összetéveszthetetlen hangzást biztosító Record Monza sportkipufogó, a Monza 1958 zöld fényezés, amely az első 500 Abarthra utal vissza, továbbá a Campovolo szürke részletmegoldások. A légterelő szárny, a külső tükörházak, a kerékjárati ívek, a küszöbök, továbbá a motorháztetőn látható skorpió logó és a tető zászlómintája is ilyen színűek. Mindezt matt fekete, 17 colos SuperSport alufelnik és piros Brembo féknyergek egészítik ki. A tárcsák mérete elöl 305 mm, hátul 240 mm.

Az utastér fénypontjai a kifejezetten ehhez az autóhoz tervezett, fantasztikus Sabelt Tricolore kagylóülések. A speciális kiadásról egy számozott fém plakett tájékoztat az ülések közötti konzolon.

A 695 70° Anniversario modellt a sorozat legerősebb motorja hajtja. Az 1,4 literes turbós egység 180 lóerőt és 250 Nm nyomatékot ad le. A nulla-százas sprint 6,7 másodpercet vesz igénybe, a csúcssebesség pedig 0 fokba állított hátsó légterelővel 225 km/óra.