2019. október 06. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen Aston Martinokat még nem látott a világ

Az amerikai Rhode Island-en megtartott új, exkluzív Audrain’s Newport Concours kiállításon debütált az Aston Martin DBS GT Zagato, amely a neves olasz karosszériaépítő és tervezőiroda, a Zagato centenáriumát ünnepli. A káprázatos szuperautó a korábban leleplezett DB4 GT Zagato Continuation modern ikertestvére, és ketten együtt 6 millió fontért vásárolhatók meg.

A DBS GT Zagato és az újra gyártásba került DB4 GT Zagato az Aston Martin valaha gyártott legnagyobb értékű modelljei. DBZ Centenary Collection név alatt párban lehet őket megvásárolni, nettó 6 millió fontért.

Az új DBS GT Zagato az olasz tervezőiroda századik születésnapjára készült és a két vállalat hatvan évet felölelő együttműködésének állít emléket. Minden porcikája egyedi, kezdve a fényezéssel, amely a Supernova piros névre hallgat. A fantasztikus, ragyogó piros színt fényes karbon tető és hátsó diffúzor ellentételezi, de az igazán különleges részletek a 18 karátos tömör arany márkajelzések, az arany anodizált oldalelemek és központi kerékcsavarok, továbbá a fekete anodizált aktív hűtőrács. A selyemfényű fekete és arany könnyűfém keréktárcsák is rendlívül látványosak.

Az utastérben pazar piros bőrkárpitozást látunk, az üléstámlákon Zagato ‘Z’ hímzéssel. A piros bőrhuzatot különleges, 3D nyomtatással készült szénszálas és fém díszbetétek ellentételezik. A centenáriumi modell esetében aranyszínű betéteket alkalmaztak, amelyek nyomtatása és utókezelése mintegy 100 órát vett igénybe. A DBS GT Zagato mozgatásáról egyébként egy 5,2 literes ikerturbós erőmű gondoskodik, 760 lóerővel.

A DBS GT Zagato egy új DB4 GT Zagato Continuation modell mellett áll, amelyből összesen 19 darabot készítenek klasszikus manufakturális és modern gyártástechnológiák ötvözetével. Az év végéig az összes folytatólagos modellt befejezik.