2019. október 09. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a retró stílusú, 700 lovas Mustang

A SEMA Show minden évben átalakított autók ezreit vonultatja fel, a kiállítók minden tudásukat latba vetve elképesztő kreációkkal állnak elő, hogy lenyűgözzék a nagyérdeműt. Ez a Mustang is biztosan elcsavarja majd a fejeket.

Ez a Ford Mustang azért különleges, mert az ismert digitális művész Khyzyl Saleem, a NASCAR Cup Series pilóta Ryan Blaney és a jól ismert fotográfus, Larry Chen tervezte. A kivitelezést pedig a Galpin Auto Sports vállalta, amely szintén nagy név a háttériparban.

A Mustang nem kapott óriási légterelőket és drámai karosszériaszélesítéseket, mindössze egy karbon első splitterrel, új küszöbidomokkal és egy hátsó szárnnyal lett gazdagabb. A felnik nem mindennapi darabok, a Fifteen52 kínálatából származnak és elöl aero tárcsák is járnak hozzájuk. Az egyedi, retró stílusú piros, fekete és fehér matricázást az 1966-ban a Daytona 24 órás versenyen részt vett Ford GT40 versenyautók inspirálták. Az utastérben az NRG sportkormány és 6-pontos övekkel szerelt versenyülések jelentenek újdonságot

A Ford Mustang GT-t természetesen az 5 literes, 32-szelepes Coyote V8-as motor hajtja, ám megtámogatták néhány spéci alkatrésszel és egy öblös Roush kompresszorral. A nyolchengeres most kereken 700 lóerőt ad le, amihez 827 Nm-es nyomaték társul. A kipufogórendszer a MagnaFlow terméke, a fékrendszer pedig a Wilwoodtól érkezett.

A retró stílusú Galpin Mustang már a SEMA Show előtt látható lesz, október 13-án a 1000Bulbs.com 500 versenyen teszi tiszteletét.