2019. október 28. 15:00   |   Autoblog
címkék:  

Már hazánkban is rendelhető az elektromos MINI

Novembertől gyártják a MINI Cooper SE-t, a brit prémiumgyártó első elektromos modelljét, mely a MINI-nél megszokott stílusjegyeket és a gokartos vezetési élményt egyaránt megadja. A MINI Cooper SE már rendelhető Magyarországon is, az első példányok jövő márciusban kerülnek a tulajdonosaikhoz.

P90357219-highRes

A 135 kW/184 LE maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása, a márkahű elsőkerék-meghajtás és a hajtáslánc innovatív menetstabilizáló rendszere együttesen gokartos vezethetőséggel ruházza fel a MINI Cooper SE-t, amelynek lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235–270 kilométer hatótávolságot garantál. Az energiatároló egységet a mérnökök mélyen a padlólemezbe süllyesztették, a zéró emissziójú MINI csomagtartójának térfogata így literre pontosan megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott háromajtós MINI hasonló értékével.

P90357235-highRes

A Cooper SE „S” felszereltséggel érkezik, mely többek között tartalmazza a MINI Electric Revolite Spoke 16” könnyűfém keréktárcsákat, a Vigorous Grey külső visszapillantó tükröket és dekorelemeket, a Connected navigációt, az első sportüléseket, az automatikus klímaberendezést, a riasztóberendezést, a LED fényszórókat és ködlámpákat, valamint az Apple CarPlay előkészítést. A modell ezenkívül M, L és XL felszereltségi szintekkel, illetve külön az elektromos MINI-hez tervezett Interior Style MINI Electric vagy az Interior Style MINI Dark belső stílussal is elérhető.

A MINI Cooper SE magyarországi alapára bruttó 10,5 millió forint, ám az elektromos modellre állami támogatás is igényelhető, így a kocsi már 9 millió forinttól hazavihető.