2019. október 31. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Két újabb Tesla Supercharger nyílt Magyarországon

Átadtak két újabb Tesla Superchargert Magyarországon, az egyik a fóti, a másik a törökbálinti Auchan áruház területén üzemel. Ezeket hamarosan további töltőállomások követik majd Debrecenben, Szegeden és Miskolcon.

Tesla_Auchan_1

Az Auchan fóti áruházánál telepített Supercharger helyszín a legnagyobb Tesla töltőállomás Magyarországon. Az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átadni. A CCS Combo 2 (Combined Charging System Combo 2) töltőcsatlakozóval és DC Type 2 aljzattal felszerelt 8 töltőoszlopon a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz.

Tesla_Auchan_3

A Supercharger gyorstöltők mellett a fóti Auchan parkolójában univerzális váltakozó áramú Type 2 Tesla töltőpontokat is telepítettek más elektromos és hibrid autótípusok számára.

A töltők a közeli csomópont, az M0-ás, az M2-es és az M3-as autópályák, valamint a budapesti agglomeráció elektromos autós közlekedését támogatják.

Tesla_Auchan_2

Fót mellett a törökbálinti Auchannál is nyílt Tesla töltőállomás, melyet előreláthatólag hamarosan további helyszínek követnek majd Debrecenben, Szegeden és Miskolcon.