2019. november 06. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Corvette-gyűjtők Szent Grálja

A Chevrolet Corvette második generációja, és azon belül is a kizárólag 1963-ban gyártott osztott hátsó ablakos Sting Ray Coupe modell számít ma a gyűjtők szemében a legnagyobb értékűnek. A képeken szereplő autó ráadásul egy Z06 csomagos, nagy üzemanyagtartállyal szerelt példány, amiből összesen csak 63 darab készült.

A Corvette C2 vásárlók 1963-ban a megrendelőlapon egyszerűen beikszelhették az akkor újdonságnak számító Z06 opciós csomagot, amely minden olyan tételt tartalmazott, ami a versenypályás használathoz szükségeltetett. Gyakorlatilag egy új, sokkal keményebb kocsit faragott a Corvette-ből.

Ez a Z06 Corvette egyebek mellett 5,4 literes, 360 lóerős, Rochester befecskendezős L84 V8 motorral, óriási, 138 literes üzemanyagtartállyal, nagyobb teljesítményű fékrendszerrel, megerősített felfüggesztéssel és rövidebb áttételezésű négysebességes kézi váltóval rendelkezett. A legyártott 199 Z06 modellből csak 63-ba építették be az opciós nagy üzemanyagtartályt és a nagy fékrendszert is, így ez az autó különösen ritka.

A fehér, osztott ablakos C2 Z06 makulátlan, eredeti állapotban, teljes dokumentációval várja új tulajdonosát. A GT Motor Cars-nál lehet iránta érdeklődni.