2019. november 08. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

Új elektromos járműkategóriát hozott létre a Volkswagen

A Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozó ID. Space Vizzion a holnap autója, amely ötvözi egy gran turismo aerodinamikai tulajdonságait és egy SUV tágasságát. Az ID. Space Vizzion követi az ID család tervezési DNS-ét, mégis teljesen önálló és progresszív karaktert mutat.

Az ID. Space Vizzion a Volkswagen moduláris elektromos hajtásrendszer-platformján (MEB) alapul. Az MEB teljes mértékben kihasználja az e-mobilitás technikai lehetőségeit és garantálja a hosszú hatótávolságot, a dinamikus menettulajdonságokat és a digitális hálózat teljesen új szintjét.

A formatervezés szempontjából az orr-rész és a tetőrészek különleges pontossággal készülnek, aerodinamikailag az optimális kialakítást a légáram nyílásai biztosítják. A hajtási rendszer hatékonyságának és a kiváló aerodinamikának köszönhetően az ID. Space Vizzion hatótávolsága akár 590 kilométer (WLTP) vagy 300 mérföld (EPA) is lehet.

A tanulmány a teljesen digitalizált pilótafülkével az intuitív használhatóság egészen új paradigmáját határozza meg. A felhasznált anyagok a fenntarthatósági szempontok szerint kiválasztott alapanyagokból készülnek, mint például az új AppleSkin, ami egy almalé termelésből származó mellékterméket tartalmazó műbőr.

Az ID. Space Vizzion egy jövőbeli tanulmány, de nem álom. A sorozatgyártású változat 2021. végén jelenik meg, és Észak-Amerikában, Európában és Kínában különféle változatokban lesz kapható.