2019. november 10. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az első turbós Suzuki Jimny

Az idei SEMA Show több ezer fantasztikus alkotása közül is kitűnt ez a Suzuki Jimny, amelyet szélesítő karosszériakészlettel és a világon először turbós motorral szereltek fel. A vagány, ezüstszürke mini terepjárót azonnal hazavittük volna.

Ezt a jobbkormányos Jimny-t a Car Style Japan nevű tuningcég alakította át, mégpedig igen ízlésesen. Először is metálszürkére festették át az autót, ami remekül áll neki, majd kisebb fém lökhárítókat csavaroztak fel rá, s végül az átalakítás fénypontjaként szegecselt sárvédőkkel illetve kerékjárat-szélesítésekkel látták el. Az utóbbiak és a Rays Volk Racing TE37 felnikre húzott Toyo terepgumik révén a Jimny nagyon mokány, férfias kiállású terepjáró lett.

A Jimny egyetlen igazi gyenge pontján, az erőtlen motoron is javítottak. A 1,5 literes, szívó négyhengeres egység ugyanis gyárilag csupán 100 lóerőt teljesít, ami harmatos menetteljesítményt nyújt. A szürke Jimny-be beszerelték a típushoz kifejlesztett első turbókészletet, amelyet a Greddy cég jegyez. Sajnos pontos adatok nem állnak rendelkezésre, de a feltöltés biztosan új szintre emeli a kocsi képességeit. Az utastérből eltávolították a hátsó üléseket, bukóketrecet szereltek be, előre pedig kagylóüléseket csavaroztak.