2011. október 29. 14:33   |   Autoblog
címkék:  

Vettel továbbra sem lazsál

Sebastian Vettel idei 13. rajtelsőségét szerezte meg az Indiai Nagydíj időmérő edzésén, ahol ismét fantasztikus és meggyőző teljesítményt nyújtott.  

A Red Bull német versenyzője már a második etapban is a leggyorsabb időt produkálta, majd a mindent eldöntő harmadik kört is kiválóan kezdte. 1:24.437-es idejét senki nem tudta befogni, ám Vettel tovább ment és 1:24.178-cal toronymagasan megnyerte a tréninget.

Mark Webber ugyan a harmadik lett, Red Bull első sor lesz a holnapi Indiai Nagydíjon, mert Lewis Hamilton még pénteken egy három rajthelyes büntetést kapott, így a második helyett csak az ötödik pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Fernando Alonso mindössze 11 ezredmásodperccel volt lassabb Webbernél, így a harmadik helyről rajtolhat Jenson Button mellől, míg a harmadik sorban Felipe Massa sorakozhat fel Hamilton mellé.

A Ferrari brazilja utolsó mért körét már nem tudta befejezni, ugyanis az egyik kerékvetőre túl keményen dobta rá autóját, ami kitörte jobb első kerékfelfüggesztését, így irányíthatatlanul a gumifalba csapódott. Szerencsére le tudta fékezni autóját, így nem esett baja.

Nico Rosberg a hetedik lett a Mercedesszel, míg a Q3-ba bejutó többi versenyző úgy döntött, hogy nem hajt ki a pályára, ezzel is gumit spórolva a futamra. Adrian Sutil így a nyolcadik csapata hazai versenyén, míg márkatársa, Paul di Resta csak a 13. helyre sorakozhat fel.

A Toro Rosso duója is bejutott az utolsó körbe, ám sem Jaime Alguersuari sem Sebastien Buemi nem futott mért kört a Q3-ban.

A Red Bull fiókcsapatának kiváló teljesítménye miatt olyanok is búcsúztak már a második etapban, akikre sokan nem számítottak. Egyik Renault sem jutott be az első tízbe, Vitaly Petrov a 11., míg Bruno Senna a 15. lett.

Petrov azonban nem volt szerencsés, hiszen pontosan ugyanolyan időt ment, mint Alguersuari a Q2-ben, ám mivel a spanyol azt korábban futotta meg, neki kellett búcsúznia. Az orosz versenyző egyébként egy öthelyes rajtbüntetéssel érkezett meg Indiába, miután az előző versenyen összeütközött Michael Schumacherrel.

Schumacher szintén kiesett a második körben, a Mercedes versenyzője mindössze 13 ezreddel maradt el a bejutást jelentő időtől.

A Sauber számára nem volt sikeres a mai időmérő. Sergio Perez csak a 17. lett, azonban a mexikói a három rajthelyes büntetése miatt csak a 20. pozícióból rajtolhat. Csapattársa, Kamui Kobayashi már a Q1-ben kiesett a nagy forgalom miatt.

A hazai hős, Narain Karthikeyan mindkét Virgit maga mögé utasította, és további pozíciót nyert csapattársa, Daniel Ricciardo váltóbüntetésével. A Virgin német versenyzője, Timo Glock lett az utolsó, miután egy váltóhiba hátráltatta.

F1világ