2019. november 26. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Hans Zimmer komponálja az elektromos BMW modellek hangzását

2019 júniusában Hans Zimmer és Renzo Vitale zeneművész a BMW Group #NEXTGen fesztiválján közösen mutatta be azt a modern hangdizájnt, amelyet a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz komponáltak. 2019 novemberében pedig a müncheni központú vállalatcsoport és a világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője hivatalosan is bejelentette hosszú távú együttműködését: a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt Hans Zimmer a hálózatról tölthető jövőbeni BMW modellek hangzásvilágát komponálja meg.

A Los Angeles-i Nemzetközi Autószalon megnyitását megelőző napokban Hans Zimmer és Renzo Vitale a Gladiátor, az Eredet és A sötét lovag zeneszerzőjének Santa Monica-i stúdiójában exkluzív betekintést engedett a korábbi együttműködés részleteibe, a BMW Vision M NEXT tanulmányautó hangdizájnjának megkomponálásába. A két művész legutóbb a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek rendszerkészenléti hangjelzéseit álmodta meg, amelyek már 2020-ban visszaköszönnek a bajor prémiumgyártó tömegtermelésben kínált négykerekűiben.

Az elektromos mobilitás legfőbb előnyeként gyakran a csendes suhanást szokás említeni. A hálózatról tölthető gépkocsik egyre növekvő „zöld” hatótávolságával párhuzamosan azonban a vezetés élménye iránti vágy is növekszik, a bajor prémiumgyártó így a BMW IconicSounds Electric márkanév alatt megkomponált hangzásvilág segítségével váltja valóra a vezetés élményének merőben új formáját.

A BMW IconicSounds Electric zeneszerzőjeként és kurátoraként Hans Zimmer a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek megannyi különböző hangzását megkomponálja. Külön hangzást kapnak a tanulmányautók, a koncepciók, a sorozatgyártásban kínált modellek és minden egyes akusztikai jelzés, az elektromos mobilitás érzelmekben gazdag karakterét pedig a fedélzeti rendszerek élőbeszéd-hangzása fokozza majd.