2019. december 02. 16:45   |   Autoblog
címkék:  

A Fordok, amelyek elől nincs menekvés

Dél-Wales rendőrsége új Ford rendőrautókat szerzett be, nem is akármilyeneket. A bűnözők aszfalton és terepen sem tudnak meglógni előlük, a két új járgány ugyanis egy 280 lovas Focus ST kombi és egy 213 lóerős Ranger Raptor. Az ST kombi 6 másodperc alatt százra gyorsul és 250 km/órával is hasíthat, míg a Ranger Raptor nagyjából ugyanolyan sebességgel képes terepen haladni, mint kiépített úton.

Ha árkon-bokron át is üldözni kell a bűnözőket, a Ranger Raptornál nincs alkalmasabb a feladatra. A megerősített alvázzal, hidakkal és Fox futóművel, továbbá bütykös gumikkal ellátott pickup lényegében egy terep-versenyautó; a dedikált Baja üzemmódban sóderen, sárban és homokban is játszi könnyedséggel, nagy sebességgel tud mozogni. Persze aszfalton is nagyon ügyes, 2 literes duplaturbós motorja ugyanis 213 lóerőt és 500 Nm nyomatékot mozgósít, amihez 10-fokozatú automataváltó kapcsolódik. A Ranger Raptor 10,5 másodperc alatt ugrik százra és akár 170 km/órával is képes haladni.

Ha pedig a városban vagy az autópályán kell a rosszfiúk után eredni, a Focus ST kombi a jó választás. 2,3 literes EcoBoost turbómotorja 280 lóerőt és 420 Nm nyomatékot termel, a nulla-százas sprint így 6 másodpercig tart, a végsebesség pedig 250 km/óra. A motorhoz szériában hatgangos manuális váltómű jár, de lehet kérni hétfokozatú automatával is.