2019. december 03. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Tavasszal kezdődik a debreceni BMW-gyár építése

A BMW Csoport debreceni gyárának építkezést előkészítő munkálatai a tervek szerint haladnak. Debrecen önkormányzata jelenleg a városrész északnyugati külterületén található ipari terület előkészítési munkálatait végzi.

P90316654-highRes

Amióta 2018 végén megkezdődtek a leendő gyár földterületi előkészületei, a helyszínen dolgozó munkagépek több mint 1 700 000 köbméter földet termeltek ki és forgattak vissza, a mérnökök pedig mintegy 1 350 méter hosszú földalatti csőhálózatot fektettek le és hozzávetőlegesen 11 000 méternyi esővíz-elvezető árkot alakítottak ki. A területen körülbelül 200 teherautó és kamion fordul meg naponta. A környék közúti és egyéb infrastruktúra-fejlesztési előkészületei, valamint az északnyugati ipari park építkezést előkészítő munkafolyamatai a tervek szerint haladnak.

A BMW Manufacturing Hungary Kft. már az idei év végén felállítja a leendő üzem területén a 2020 tavaszán induló építkezési munkálatokhoz szükséges berendezéseket. Az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével veszi kezdetét jövő tavasszal.

Idén júliusban a BMW bejelentette, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum két oktatási intézményével karöltve Magyarországon is útnak indítja a német mintára kidolgozott duális szakképzés koncepcióját: az ötéves program innovatív oktatási környezetben, kimagasló minőségű továbbképzési szabványok és rugalmas szisztémák mentén garantálja, hogy a debreceni gyár gyakornokai tökéletesen felkészülve kezdik meg szakmai pályafutásukat.

Az első oktatási év idén indul el: az ötéves szakképzésből az első kettőt a partneriskolákban, a három éven át tartó gyakorlati fejlesztést pedig a BMW gyárában teljesítik majd a résztvevők. A BMW Debrecenben dolgozó karrierfejlesztő csapata az elkövetkező hetekben aktív toborzási kampányba kezd, amelyet 2020-ban Hajdú-Bihar megye területére is kiterjeszt.

Hajdú-Bihar megye székhelye tökéletes választás a bajor prémiumgyártó számára. Debrecen elsősorban kiváló infrastruktúrája, kiforrott logisztikai kapcsolatai és a beszállítói hálózatba való optimális integrálhatósága okán mutatkozott előnyösnek, a térség magasan képzett munkaerőpiaca pedig újabb kulcsfontosságú tényező.

A BMW Csoport jövőbeni gyáregységének munkatársain felül, a beszállítói hálózat képviselői és a közvetlen szolgáltatók is számtalan munkalehetőséget kínálnak majd az északkelet-magyarországi régióban.