2019. december 08. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a 770 lóerős szuper-pickup

Carroll Shelby nemcsak az izomautók tuningja terén számított úttörőnek, hanem a kisteherautók módosításában is: csaknem 30 évvel ezelőtt készítette el saját tuningolt pickupját. Azóta folyamatosan növekvő kereslet mutatkozik az ilyen offroad szörnyetegek iránt, úgyhogy a Ford Lightning és az első generációs Shelby F-150 Super Snake után most megépítették az új Super Snake kisteherautót.

A Shelby F-150 Super Snake Sport a korábbinál is brutálisabb megjelenésű. Egyedi, mélyre húzott első lökhárítót és alsó splittert kapott, emellett impozáns ram-air légbeömlős motorháztetővel és egyedi hűtőráccsal gazdagodott. A platót egyedi takaróelem fedi, amely az új hátsó légterelő szárnyat is magában foglalja. Mindezt a dupla csíkozás koronázza meg, ami tovább vadítja a megjelenést.

A tengelyvégekre metálfekete 22 colos kerekek költöztek, rajtuk 305/40-es abroncsokkal. A küllők mögött jól látható a Baer sport fékrendszer, vágott tárcsákkal és 6-dugattyús első féknyergekkel. Az izom-pickup Shelby-specifikus, ültetett felfüggesztésen nyugszik, amely többek között állítható hátsó stabilizátorokat és felső lengőkarokat tartalmaz.

A tűzijátékot a motorháztető alatt lakó 5 literes V8-as erőmű szolgáltatja, amely szívó vagy feltöltött verzióban érhető el. Az előbbi 395 lóerőt ad le, míg a kompresszorral izmosított utóbbi akár 770 lóerőt is kipréselhet magából. Ez például több, mint amit az új Shelby GT 500 tud. A gázok Borla kipufogórendszeren keresztül, mennydörgő hanggal távoznak a szabadba. A házon belül lefolytatott tesztekből kiderült, hogy a Shelby F-150 Super Snake Sport 3,45 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára és 8,3 másodperc alatt éri el a 160-as tempót, ami szédületes.

Az elképesztő Shelby szuper-pickup szívómotorral 86 085 dollárért vihető haza, a 770 lovas feltöltött modell alapára pedig 93 385 dollár, amiben a donor F-150 ára is benne van. A kisteherautókra 3 év vagy 36 ezer mérföldes garanciát is vállalnak.