2019. december 13. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Már fronthajtással is kapható az Opel Grandland X hibrid

Jön a következő villamosított Opel: a tisztán elektromos Opel Corsa-e és az összkerékhajtású Grandland X konnektoros hibrid után már megrendelhető a modell fronthajtással is. A tisztán elektromos üzemben akár 57 kilométert is teljesítő elsőkerék-hajtású modell 11 690 000 forinttól vásárolható meg.

Az új Opel Grandland X Hybridet 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű turbómotor és egy villanymotor hajtja. A 180 LE teljesítményű négyhengeres közepes és nagy sebességeknél dolgozik, míg a villanymotor lassú és közepes tempónál gondoskodik arról, hogy nulla emisszióval lehessen megtenni a napi ingázások zömét. A villamos hajtás 81 kW/110 lóerejét elektromos nyolcfokozatú automata továbbítja az első kerekekre. A rendszerteljesítmény 165 kW/224 LE, az össznyomaték pedig 360 Nm. Tisztán elektromos üzemre kapcsolva a Grandland X Hybrid akár 57 kilométert is megtehet emisszió-mentesen.

A helyzetnek és preferenciáinak megfelelően háromféle menetmód, Elektro, Hybrid és Sport közül választhat az Opel Grandland X Hybrid vezetője. A Hybrid mód automatikusan biztosítja állandóan a legjobb haladást, nagy hatékonysággal. Városban egyszerűen átkapcsol az autós Elektro módra és máris nulla emisszióval közlekedik. Ha nagyobb menetdinamikára van igény, a Sport mód kombinálja a két motor erejét. A Grandland X Hybrid 8,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, csúcssebessége 225 km/óra.

Akárcsak az összkerékhajtású változat, az új Grandland X Hybrid is 13,2 kWh kapacitású lítium-ion akkut hordoz a hátsó ülések alatt, semmit sem csorbítva az utas- és csomagtéren. Egyszerű és praktikus a szériában hozzá tartozó 3,7 kW-os fedélzeti töltő (opció: 7,4 kW). Mode 3 kábellel és 7,4 kW-os fedélzeti töltővel, a töltőállomástól függően, akár két órán belül is visszanyerhető a teljes kapacitás. A színes érintőképernyő értékes információkat ad hatótávról, töltőáramról és fogyasztási statisztikáról.

Az OpelConnect átfogó szolgáltatásai kényelmesebbé teszik az utazást a Grandland X Hybridben. A myOpel appal távolból programozható a töltési idő, vagy kapcsolható be a klímaberendezés. Az OpelConnect szolgáltatásban olyan funkciók vannak, mint a Live-navigáció, valós idejű útinformációkkal, a jármű adatainak lehívása, vagy műszaki segítség, illetve a mentők közvetlen elérése, a piros gombbal. Légzsákos baleset után automatikusan megy ki a vészhívás.

Az új fronthajtású Grandland X Hybrid lendületet ad az Opel elektromos offenzívájának. Már jövőre kijön a Vivaro-e, a márka első akkumulátoros elektromos haszonjárműve. 2021-ben követi a szintén villamos Combo Life, Combo Cargo és Zafira Life. 2024-re villamosítanak minden Opel-típuscsaládot.