2011. november 26. 19:32   |   Autoblog
címkék:  

Elegánsan döntött rekordot Vettel

Sebastian Vettel megsemmisítő csapást mért a teljes mezőnyre a Brazil Nagydíj időmérő edzésén, ahol egyedüliként ment be 1:12 alá, mellyel megszerezte idei tizenötödik pole pozícióját, és megdöntötte Nigel Mansell 1992-es rekordját.

A Red Bull világbajnoka a második etapban már az élre állt, majd az utolsó, mindent eldöntő fordulóban tovább javított idején. Első mért körén több mint két másodpercet adott a többieknek, majd utolsó gyorskörén megfutott 1:11.918-as idejével megnyerte a tréninget.

Mark Webber a második helyet megszerezve, felállította a Red Bull első sort, miután megverte a Q1-ben diadalmaskodó Jenson Buttont. A McLaren brit versenyzője így a harmadik lett, jóllehet sokáig mért kört sem teljesített, míg márkatársa, Lewis Hamilton a negyedik pozícióban végzett.

A Ferrari versenyzői az ötödik illetve a hetedik helyről vághatnak majd neki a vasárnapi küzdelemnek, Fernando Alonso és Felipe Massa közé Nico Rosberg ékelődött be a hatodik helyen a Mercedesszel, miután a Q2-ben mindenki nagy meglepetésére a második helyen végzett.

Rosberg csapattársa, Michael Schumacher végül mért kör nélkül, a tízedik lett, ám szabadon megválaszthatja gumistratégiáját a holnapi versenyre. Adrian Sutil a nyolcadik helyre hozta be a Force Indiát, míg a kilencedik a hazai színekben futó Bruno Senna lett a Renault-val.

Rubens Barrichello a tizenkettedik helyre hozta be a Williamst, elképzelhető, hogy utolsó versenyén a Forma-1-ben, míg Paul di Resta (Force India) és Vitaly Petrov (Renault) képtelenek voltak tartani a tempót csapattársukkal.

A Toro Rosso duója a hetedik sorban foglalhat majd helyet a verseny kezdetén, míg a Sauber párosa utolsóként jutott be a Q2-be.

A kiscsapatok mellett Pastor Maldonado (Williams) búcsúzott már az első etapban.

F1világ