2020. január 13. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a 21. századi Dodge Charger

Ez a messzemenőkig átalakított Dodge Challenger SRT Hellcat áll a legközelebb ahhoz az autóhoz, amelyet a klasszikus Charger modern interpretációjaként képzelnénk el. A Six12 Auto Worx munkája, amely lecsupaszított egy vadonatúj Challenger SRT Hellcat modellt és a saját, 1969-es Chargerre emlékeztető karbon karosszériáját építette rá. Az eredmény pedig igen meggyőző. A műhely idén összesen 10 darab 1969 Charger konverzió kivitelezését tervezi.

A Six12 Auto Worx konkrétan megszabadított a karosszériájától egy új Challenger SRT Hellcat modellt és ráépítette a saját Charger „bőrét”, mégpedig kizárólag szénszálas műanyagot használva. A feladat nem volt egyszerű, hiszen egy az eredetinél szélesebb és alacsonyabb autóra kellett rászabni a klasszikus formavilágot. A restomod Charger jóval szélesebb a 69-es kocsinál, emellett első és hátsó kötényei lejjebb nyúlnak, akárcsak a küszöbjei. De valóban úgy néz ki, mint a híres előd.

A színe is beszédes, a klasszikus Plum Crazy lila modernizált változata, amely a Plum Candy Purple Glassier névre hallgat. Arra azért ügyeltek a készítők, hogy a karbon szövésminta jól látszódjon; nem is kell túl közel menni, és előtűnik a motorsportos anyag. A karbon felépítmény egyébként 136 kilogrammal könnyebb, mint a széria Challenger SRT Hellcat acél teste.

A szénszálas ruha alatt minden Challenger Hellcat, tehát az autó kényelmes és barátságos. Az összes modern berendezés és biztonsági rendszer jelen van, a teljes szigeteléstől kezdve az infotainment rendszeren át a holttérfigyelő rendszerig. A végeredmény egy bámulatos izomautó a klasszikus Charger kinézetével és a Challenger SRT Hellcat lenyűgöző teljesítményével.