2020. január 14. 13:50   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a királyi Maserati modellek

A Maserati bemutatta a rendkívül elegáns Royale speciális szériát, amely az 1986-os Quattroporte Royale által megkezdett hagyományt folytatja. A Royale kivitelek kétféle különleges fényezéssel és exkluzív belső térrel érkeznek, és összesen 100 darabot fognak belőlük gyártani.

A Maserati története során számos egyedi modellt és exkluzív sorozatot alkotott meg. Egyik volt közülük az 1986-os Royale különkiadás, amely a harmadik generációs Quattroporte limuzinból készült. A kocsi jellegzetessége a különleges kék vagy zöld külső szín és a fényűző belső tér volt, puha bőrkárpittal és valódi fa dekorációkkal a műszerfalon és az ajtópaneleken. A Quattroporte Royalét 4,9 literes, 300 lóerős V8-as motor vitte és összesen csak 51 darabot készítettek belőle.

A Maserati most ennek a típusnak állít emléket az új Royale limitált kiadással, amely az összes V6-os motorral felszerelhető modellhez elérhető. A Quattroporte, Levante és Ghibli Royale 275 lovas 3 literes V6-os dízellel vagy 350, illetve 430 lóerős 3 literes V6-os benzinmotorral választható.

A Royale speciális széria modelljei kétféle egyedi külső színárnyalatban pompázhatnak: Blue Royale és Verde Royale. Ezekhez pedig 21 colos Anteo könnyűfém kerékgarnitúra párosul, a Levante esetében antracitszürke, a Ghibli és a Quattroporte esetében titánszürke árnyalatban. Az egyedi kerekek mögött az összes változaton ezüstszínű féknyergek vannak.

A Royale modellek belső tere a GranLusso felszereltségen alapul, ám barna Zegna Pelletessuta vagy barna/fekete Pieno Fiore bőrhuzattal érkezik. A Zegna Pelletessuta huzat az exkluzívabb, egy kifejezetten a Maserati számára kifejlesztett, szőtt bőr-szövetkárpit, amely könnyű, puha és tartós. Ehhez magas fényű díszítőelemek tartoznak, barna, fekete vagy zongorafekete színben. A különkiadásról “One of 100” plakett tájékoztat.

A felszereltség teljes körű, beletartozik a Bowers & Wilkins audiorendszer, a napfénytető, a sötétített üvegezés, és lényegében az összes feláras, kényelmi, biztonsági és komunikációs csomag.

A Quattroporte, Levante és Ghibli Royale modellekből összesen 100 darabot fognak összeszerelni, a megrendeléseket már le lehet adni. A kiszállítások márciusban indulnak. A Ghibli Royale 78 900, a Levante Royale 85 300, a Quattroporte Royale 103 150 fonttól érhető el.