2020. január 14. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Ilyen lesz az új Subaru sportkombi

A Subaru a Tokiói Autószalonon lerántotta a leplet legfrissebb tanulmányautójáról, amely megmutatja, hogy a Levorg idén debütáló második nemzedéke hogyan néz majd ki sportos STI változatban.

A Subaru 2014 óta gyártja a Levorgot (LEgacy reVOlution touRinG), tavaly októberben, a Tokiói Autószalonon pedig tanulmányautó formájában megmutatta a modell második generációját. Az új Levorg csak az idei év második negyedévében kerül piacra Japánban, de immár a sportos STI csúcsmodellből is kaphattunk ízelítőt. A márka az idei Tokiói Autószalonon ugyanis reflektorfénybe állította a Levorg Prototype STI Sport modellt.

Az STI változat természetesen jóval izgalmasabban néz ki a normál modellnél és számos új technológia is belekerült. Ez az első Subaru például, amiben elektronikusan állítható lengéscsillapítókat és menetmódválasztó rendszert találunk. Mindkettő jelentősen fokozza a vezetési élményt. A különféle konfigurációk gombnyomásra aktiválhatók és hatással vannak a motorkarakterisztikára, a kormányzásra, a csillapításra és az összkerékhajtásra is.

Az új Levorg a Subaru új, globális járműarchitektúrájára épül majd és 1,8 literes négyhengeres boxermotor fogja mozgatni. Az STI ennek a blokknak a turbófeltöltésű változatát kapja majd, legalább 300 lóerős teljesítménnyel.