2020. január 16. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

Jön a négyhengeres Toyota GR Supra

Márciustól új, kétliteres, benzines turbómotorral is kapható lesz a tavaly 17 év után feltámasztott Toyota GR Supra. Az új erőforrás teljesítménye 258 LE, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm, így a sportkupé álló helyzetből 5,2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. Az új, kétliteres GR Supra gyártása hamarosan kezdetét veszi, a modell európai forgalmazása idén márciusban indul.

Az új, kétliteres, soros négyhengeres motor egy darab, kettős megfúvású turbófeltöltőt kapott, az erőátvitelről nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó gondoskodik. A motor hamisítatlan sportautós menetdinamikát és lelkesítő vezetési élményt kínál. Legnagyobb teljesítménye 258 LE, maximális forgatónyomatéka tekintélyes, 400 Nm. Ezzel álló helyzetből mindössze 5,2 másodperc alatt sprintel százra, végsebessége pedig 250 km/óra.

Kisebb méretének és tömegének köszönhetően az új motor határozott menetdinamikai előnyökkel ruházza fel a GR Suprát. Az alapkivitelű modell 100 kilogrammal könnyebb, mint a 3,0 literes motorral szerelt variáns. Mivel pedig a motor kisebb is, a mérnökök közelebb helyezhették azt a jármű tömegközéppontjához, ami ideális, 50:50 arányú tömegeloszlást eredményezett a két tengely között.

Az új 2,0 literes GR Supra belépő kivitele Live felszereltségi szinten olyan tételeket kínál, mint a 18 colos könnyűfém keréktárcsák, a 8,8 colos kijelzővel szerelt, négyhangszórós audiorendszer vagy a fekete Alcantara kárpitozású sportülések. A felszereltség a Toyota Supra Safety csomagot is tartalmazza: ez fékfunkcióval kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszert, fékfunkcióval kiegészített gyalogos- és kerékpáros-felismerést, aktív kormányzással kombinált sávtartó asszisztenst, jelzőtábla-felismerő rendszert és intelligens sebességszabályozó funkciót kínál. Az ügyfelek különböző opciós csomagokat is választhatnak.

A csatlakozási csomag navigációs rendszert, valamint hasznos online szolgáltatások elérésére szolgáló internetes csatlakozási lehetőséget tartalmaz, míg a sportcsomag aktív differenciálművel, adaptív felfüggesztéssel és sportos fékrendszerrel terjeszti ki a modell menetdinamikai képességeit. A prémium csomag csúcsminőségű kényelmi és praktikus funkciókat kínál, a 12 hangszórós prémium JBL audiorendszertől a head-up kijelzőn át a vezeték nélküli okostelefon-töltőig, a fekete bőrkárpitozástól a motoros állítású memóriás ülésekig.

Az új 2,0 literes GR Supra piaci bevezetésekor exkluzív, korlátozott példányszámú Fuji Speedway kiadásban lesz elérhető. A széria megjelenését a különleges fehér metálfényezés, a kontrasztos 19 colos, matt fekete könnyűfém keréktárcsák és a piros külső tükörházak teszik egyedivé. Az utastérben szénszálas betétekkel, valamint lenyűgöző piros-fekete Alcantara kárpitozással találkozunk. Ami a felszereltséget illeti, a Fuji Speedway megkapja a fent részletezett kapcsolódási és sport csomagok teljes tartalmát. A Fuji Speedway kiadás kifejezetten a 2,0 literes modell bevezetésének alkalmából lép piacra; Európában szigorúan csupán 200 példányban lesz elérhető.