2020. január 23. 17:25   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a világ legkifinomultabb utastere

Az új Bentley Flying Spur luxuslimuzin kézműves utastere a világ legkifinomultabbja és legfényűzőbbje. Elkészítésén 141 mester dolgozik, akik 350 egyedi bőrdarabbal 60 berendezési elemet húznak be és 3 kilométer cérnát használnak fel közben.

A Bentley ügyfelei 14-féle bőrkárpit szín közül választhatnak, amelyeket 23 különböző színárnyalatú kontrasztvarrással kombinálhatnak. A Flying Spur keresztvarrásos kormánykereke igényli a legtöbb munkát. Öt méter cérnát kell 352 lukon átbújtatni, hogy a 168 darab keresztvarrás összejöjjön. A volánt egy tapasztalt mester három és fél óra alatt varrja meg, egyedi tűket és olyan mozdulatsort használva, amelyet egyetlen gép sem tud reprodukálni.

A belső tér szabászok öt különböző típusú varrógéppel dolgoznak, az utastérben ugyanis öt különböző vastagságú cérnát használnak. A légzsákok körül például a legvékonyabb szálakat találjuk.

Az új Flying Spur négy fotelját 12 óra alatt állítják össze, kézzel. A háttámlán látható Bentley szárnymotívum 5103 egyedi öltést igényel. Tovább különlegesség az ajtópanelek háromdimenziós gyémántmintás varrása, amely egyedül csak a Bentley Flying Spurben található meg.