2020. február 01. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A világ legnagyobb gyorsulási versenye 9. – videó

A gyorsulási versenyek mindig izgalmasak, s ha kettőnél több jármű mérkőzik meg egymással, még nagyobb az élmény. A MotorTrend pedig időről időre megtartja a „világ legnagyobb gyorsulási versenyét”, amelyen nem kevesebb, mint 12 járművet sorakoztat fel.

Az idei felhozatal igen színes és tele van fantasztikus gépekkel. A McLaren Senna kiemelkedik közülük, s nem csak a teljesítményével – aerodinamikája is egészen kivételes. A brit szupersportkocsi mellett jelen van a Porsche 911 Carrera S, az Aston Martin DBS Superleggera, a BMW M850i xDrive, a Bentley Continental GT, a BMW M2 Competition, a Mercedes-AMG GT 63 4MATIC, a Jaguar XE SV Project 8, egyedüli SUV-ként a Lamborghini Urus, a Toyota Supra, a Dodge Challenger Hellcat Redeye és a Ford Mustang Shelby GT350.

Közel 7000 lóerő feszül egymásnak a kaliforniai Vandenberg légibázis több mint 3 kilométer hosszú kifutópályáján, amely elég széles ahhoz, hogy a 12 kocsi egymás mellől induljon.

Az első verseny klasszikus negyedmérföldes. A 911 rugaszkodik el a legjobban, kilő és mindenki mellett elhúz, pedig egy kivételével neki van a leggyengébb motorja. Később a McLaren hatalmas ereje és lenyűgöző aerodinamikája felülkerekedik és durván faképnél hagy mindenkit. Nem csodálkozunk rajta. Kereken 10 másodperces ideje egészen elképesztő.

A második megmérettetés a félmérföldes verseny, ahol már némileg másképpen alakulnak a dolgok. Vajon képes bármelyik kocsi is befogni a McLarent? Az Aston Martin nagyon közel kerül hozzá, de még így is 2 másodperccel lemarad a brit bombázótól.