2020. február 05. 18:25   |   DG
címkék:  

A Škoda új szabadidőautót tervezett az indiai piacra

A Škoda a mai napon az Új-Delhi Autókiállításon bemutatta a VISION IN tanulmánymodellt, amely az indiai piacon 2021-ben megjelenő családi kompakt SUV előfutára. A VISION IN az első autó, amely a helyi viszonyokhoz igazított MQB-A0-IN padlólemezre épül.

A Škoda VISION IN a márka formanyelvezetének új evolúciós lépcsőfokát képviseli, mutatja, hogy milyen lesz az indiai piacra szánt kompakt SUV-család első tagja. A sorozatgyártású modell 2021 elején jelenik majd meg a piacon, s az első kocsi lesz, amely a lokalizált MQB-A0-IN platformra épül. A jövőben számos további helyi Volkswagen és Škoda modell is ezt a padlólemezt kapja majd.

A VISION IN a cseh márka modelljeire jellemzően méreteihez képest igen nagyvonalú belteret kínál majd, tele praktikus és fejlett műszaki megoldásokkal. A VISION IN 4256 mm hosszú, 2671 mm tengelytávú, és egy 1,5 literes 150 lovas TSI turbómotort építettek bele.

A kompakt SUV-tanulmány azonnal Škodaként azonosítható, első és hátsó LED-es fényszóróinak kialakítása, továbbá a hűtőrácsa és a számos kristályszerű részletmegoldása miatt. Érdekessége a megvilágított rudak a hűtőmaszkban és az egyedi narancsmetál fényezés.

Az utastérben a legfejlettebb műszaki megoldásokat vegán anyagokkal kombinálták, ötvözve a hagyományos indiai tervezést és a bohémiai kristályüveg művészetet. A műszerfalon végigfutó dekorációs elemhez például a Kalamkari, az indiai textilnyomó technikától merítettek ihletet, az utastérben megtalálható bőrkárpitok pedig egytől egyig organikusak. Az üléstakarók például hulladék ananászlevelekből készültek (Piñatex). A mennyezet újrahasznosított műanyagszövetből készült, a dekorelemeket viszont valódi kristályból készítették el. A középkonzol „asszisztense” is valódi kristály. Középre 31 centiméteres kijelzőt illesztettek, a műszeregység pedig digitális.

A Volkswagen Csoport 2025-re 5 százalékos piaci részesedést kíván szerezni az indiai autópiacon, és számos új modell bevezetését tervezi. A Škoda többek között a Karoqot, az új Superbet, a Rapidot, a Kodiaqot és az Octavia RS 245 modellt is piacra dobja majd.