2020. február 12. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Megjött a vászontetős kis Aston Martin

Az Aston Martin bemutatta az új Vantage Roadstert, a kompakt hátsókerék-hajtású kupé nyitható tetős változatát. A Roadster csupán 60 kilogrammal nehezebb a kupénál, így hasonlóan emlékezetes vezetési élményt nyújt. Tavasszal érkezik meg a piacra.

Az Aston Martin Vantage Roadstert is AMG-eredetű 4 literes biturbó V8-as motor hajtja, 510 lóerős teljesítménnyel és 685 Nm nyomatékkal. A széria nyolcfokozatú ZF automataváltóval a vászontetős Vantage 3,7 másodperc alatt sprintel 96 km/órára és csukott tetővel eléri a 305 km/órás sebességet is. A könnyű tetőhajtogató szerkezetnek köszönhetően a Roadster csak 60 kilogrammal nehezebb a Coupénál.

A menetdinamikai rendszerek és a felfüggesztés azért egyedi kalibrációt kaptak a Roadsterben, hogy az utasok kiemelkedő vezetési élményben részesüljenek. Az adaptív csillapítás, a nyomatékvektor szabályozás és az elektronikus hátsó differenciálmű a Roadsterben is az alapfelszereltség részét képezik. Az egyes vezetési üzemmódok, mint a Sport, a Sport+ és a Track (versenypálya), szintén a kupé modellből kerültek át.

A Roadster modell vászonteteje a piacon a legrövidebb idő alatt nyílik le (6,7 mp) és csukódik be (6,8 mp), menet közben is, akár 50 km/órás sebességig. Pusztán a csomagtartó mérete szenvedett csorbát, az ugyanis 200 literesre ment össze. Ez persze egy golfzsáknak még így is elegendő.

A Vantage típusnév 70. évfordulójának alkalmából az Aston Martin számos különleges extrát kínál a kupé és kabrió modellhez. Ilyen az ikonikus ‘vane’ hűtőrács, továbbá a hétsebességes manuális váltó, amely korábban, a limitált kiadású Vantage AMR modellben jelent meg.

A Vantage 114 850 fonttól vásárolható meg, a Vantage Roadsterért pedig minimum 126 950 fontot kérnek. A németországi alapár 157 300 euró. A Vantage Roadster első példányait a második negyedévben szállítják ki az ügyfeleknek.