2020. február 15. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a szalonból megvásárolható 1000 lóerős Camaro

Mostantól bármelyik amerikai Chevrolet márkakereskedésnél megvásárolható a Specialty Vehicle Engineering 1000 lóerős Yenko Camarója, tetszés szerint kupé vagy kabrió karosszériával. A botrányosan erős izomautóból összesen csak 25 darabot készítenek.

BB100ohj

A 2020-as modellévű Yenko/SC Stage I Camaro jellegzetessége, hogy egyedileg épített 6,8 literes kompresszoros V8-as motor hajtja, amely kereken 1000 lóerős teljesítménnyel büszkélkedhet. Az aggregáthoz pedig egy továbbfejlesztett 10-sebességes GM automataváltót kapcsoltak.

A szörnyeteg Camaróban emellett alapfelszerelés a mágneses adaptív felfüggesztés, a 6-/4-dugattyús nyergekkel szerelt Brembo fékrendszer, a megerősített futómű, a motorolaj-hűtőt, két külső radiátort, váltóhűtőt és hátsó differenciálhűtőt is magában foglaló nagyteljesítményű hűtőrendszer, a korlátozottan önzáró hátsó differenciálmű, valamint a pillangószelepes aktív kipufogórendszer. A Yenko Camaróval versenyezni vágyókat a légbeömlős karbon motorháztetőn feltűnő „1000 HP” feliratok rettenthetik el.