2020. február 19. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a legelőkelőbb Bentley kabrió

A Bentley egyéni ügyféligényeket teljesítő részlege, a Mulliner bemutatta a Continental GT Mulliner Convertible modellt, amely a Continental GT modellcsalád legfényűzőbb tagja, egyben a világ egyik legpompásabb nyitható tetejű kocsija.

A Continental GT Mulliner Convertible azoknak az ügyfeleknek készült, akik kifejezetten nagyra értékelik a gyönyörű részletmegoldásokat. A Mulliner kabrióján számos exkluzív megoldással találkozunk, mint a vágott kristályok által inspirált fényszórók, a dupla gyémántmintás hűtőmaszk, továbbá a különleges, fekete alapon ezüst oldalsó szellőzők. A 22 colos festett és csiszolt könnyűfém felnik is egyedi kivitelűek, mindig függőlegesen álló, lebegő kupakokkal.

Az utastér is hemzseg a különleges kézműves megoldásoktól. Speciális „gyémánt a gyémántban” steppelés ékesíti a négy ülést, az első és hátsó ajtópaneleket, továbbá a hátsó borítóelemet. A mintázatot ráadásul kétféle színű cérnával varrott szegélyek teszik egyedivé. Minden egyes gyémántminta 712 öltést igényel, a teljes belső térhez 400 ezer öltésre van szükség. A fejtámlákba minden esetben Mulliner feliratot hímeznek. Az utastér nyolcféle egyedi, háromtónusú kombinációban kérhető.

A Bentley Mulliner hagyományos és modern karosszériaépítési technikákat is alkalmazott a belső térben. A kontrasztos gyémántmintás mart alumínium középkonzol ilyen, ráadásul egy ezüst számlapos Breitling óra is díszíti. Ezenkívül alapfelszerelés a 2200 wattos high-end Naim audiorendszer.

A Continental GT Mulliner Convertible V8-as és W12-es motorokkal lesz megvásárolható. Az utóbbi 6 literes, ikerturbós egységgel a luxuskabrió 3,8 másodperc alatt sprintel százra és elérheti a 333 km/órás sebességet is. De a Bentley az új generációs, 4 literes duplaturbós V8-as aggregáttal sem sokkal lassúbb, álló helyzetből 4,1 másodperc alatt eléri a százas tempót és 318 km/óránál van a vége.

A különleges Continental GT Mulliner Convertible első példányát a márciusi Genfi Autószalonon állítják ki.